Dzisiaj jest: Wtorek, 28.09.2021 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa z mrożonki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa z mrożonki to przepis na szybką zupę. Mrożone warzywa można oczywiście zastąpić świeżymi.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  warzywa mrożone
  • 3 sztuki  ziemniaki
  • 2 sztuki  cebula
  • 5 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżeczka  kmin rzymski
    zmielony
  • 3 łyżki  olej
  • 1 łyżka  mąka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 3 ziarenka  pieprz
  • 3 ziarenka  ziele angielskie
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 1 łyżeczka  lubczyk
    suszony

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożonkę zalej 1,5 litra wody, zagotuj. Dodaj przyprawy, dopraw solą i gotuj jeszcze 20 minut.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj jeszcze 15 minut.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju, dodaj mąkę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Następnie wlej kilka łyżek zupy, wymieszaj i całość dodaj do gotującej się zupy. Zagotuj.
  4. Pomidory pokrój na połówki i posyp kminem, lekko obsmaż na maśle. Dodaj do zupy tuż przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

mrożone warzywaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE