Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z pieczonej dyni z grzankami i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  obranej ze skórki i wydrążonej dyni
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 kostka  rosołowa warzywna
  • 1 l  wody
  • 1/2 sztuki sera feta
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 sztuki kromki suchego chleba
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię pokrój w średnią kostkę. Cebulę obierz i przekrój na pół. Marchew oczyść i pokrój w dość grube plastry.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej pokrojone warzywa i skrop je oliwą. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C.
  3. Wodę zagotuj z kostką rosołową. Chleb pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Upieczone warzywa dodaj do gotującego się bulionu i zmiksuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Podawaj z grzankami i pokruszoną fetą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE