Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z rzeżuchy z wędliną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  rzeżuchy
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 2 łyżki  śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • 5-6 sztuk plasterków wędliny

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Wędlinę pokrój w cienkie paski.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i zalej bulionem. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, a następnie dodaj rzeżuchę. Całość zmiksuj na gładki krem i ponownie zagotuj. Następnie zabiel zupę śmietaną i dopraw do smaku.
  3. Gotową zupę rozlej do miseczek, posyp pokrojonymi jajkami i udekoruj wędliną oraz rzeżuchą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE