Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z rzeżuchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • 250 g  pełnotłustego jogurtu
  • 100 g  słodkiej śmietanki
  • rzeżucha
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka duży, sypki ziemniak
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaka obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, gotuj, aż ziemniak będzie miękki. Dodaj posiekaną rzeżuchę, zmiksuj.
  3. Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Zupę podgrzej i dodaj jogurt ze śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę podawaj z połówką jajka ugotowanego na twardo, udekorowaną rzeżuchą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE