Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z rzeżuchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • 250 g  pełnotłustego jogurtu
  • 100 g  słodkiej śmietanki
  • rzeżucha
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka duży, sypki ziemniak
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaka obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, gotuj, aż ziemniak będzie miękki. Dodaj posiekaną rzeżuchę, zmiksuj.
  3. Śmietanę wymieszaj z jogurtem. Zupę podgrzej i dodaj jogurt ze śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę podawaj z połówką jajka ugotowanego na twardo, udekorowaną rzeżuchą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE