Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z soczewicą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka szkl. soczewicy
  • 3 sztuki ziemniaki
  • sól
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 sztuki selera
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  masła
  • pieprz
  • mielone chili
  • kurkuma
  • curry

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz ziemniaki, marchew oraz seler i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Warzywa przełóż do garnka, wsyp soczewicę oraz przyprawy. Zalej wszystko 5 szklankami wody i gotuj przez 15 minut.
  2. Pomidory pokrój w kostkę i podsmaż je na rozgrzanym maśle. Gdy zaczną się rozpadać, przetrzyj je przez sito i dodaj do garnka z soczewicą.
  3. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze 15 minut, cały czas mieszając.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE