Dzisiaj jest: Niedziela, 26.06.2022 Imieniny: Jana i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z soczewicą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka szkl. soczewicy
  • 3 sztuki ziemniaki
  • sól
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 sztuki selera
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  masła
  • pieprz
  • mielone chili
  • kurkuma
  • curry

Sposób przyrządzania:

  1. Obierz ziemniaki, marchew oraz seler i pokrój w kostkę. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Warzywa przełóż do garnka, wsyp soczewicę oraz przyprawy. Zalej wszystko 5 szklankami wody i gotuj przez 15 minut.
  2. Pomidory pokrój w kostkę i podsmaż je na rozgrzanym maśle. Gdy zaczną się rozpadać, przetrzyj je przez sito i dodaj do garnka z soczewicą.
  3. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze 15 minut, cały czas mieszając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE