Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z szynki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 15 dag  szynka gotowana
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 łyżeczka  przyprawa warzywna
  • 2 łyżki  ryż
    suchy
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżka  zielenina
    posiekana
  • przyprawy
    do smaku
  • 1 łyżka  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzane, spienione masło wsypujemy opłukany ryż i, często mieszając, zasmażamy.
  2. Gdy nabierze złocistej barwy, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy przyprawę i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości.
  3. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy drobno posiekaną szynkę, całość zasmażamy, dodajemy do gotującego się ryżu i trzymamy na ogniu nie dłużej niż przez 5 minut.
  4. Składniki powinny być miękkie, ale nie rozgotowane.
  5. Zupę, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku, uważając, by nadmiar przypraw nie przytłumił niepowtarzalnego smaku i aromatu szynki.
  6. Podajemy posypaną zieleniną.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 18


Zobacz więcej na temat:

szynkaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE