Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 500 g mięso mielone
wołowe - 2 sztuki papryka czerwona
duża - 2 puszki pomidory
krojone, razem z sokiem - 2 sztuki cebula
duże - 3 ząbki czosnek
- 1 puszka fasola
- 3 łyżki przecier pomidorowy
- 2 łyżki masło
- 1 łyżeczka tymianek
suszony - 1 łyżeczka majeranek
suszony - 2 sztuki liście laurowe
- 3 sztuki ziele angielskie
ziarna - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 1 garść natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodaj pokrojoną w grubą kostkę paprykę i smaż razem przez 5 minut. Po tym czasie dodaj wołowinę i smaż przez chwilę.
- Zalej zawartość garnka odrobiną wody. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i przecier pomidorowy. Gotuj przez 25 minut.
- Pod koniec gotowania dodaj fasolę i zioła. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka