Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa z wołowiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa z wołowiną to sycące i rozgrzewające danie. Przepis doskonale sprawdzi się w zimowe dni.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  mięso mielone
    wołowe
  • 2 sztuki  papryka czerwona
    duża
  • 2 puszki  pomidory
    krojone, razem z sokiem
  • 2 sztuki  cebula
    duże
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 puszka  fasola
  • 3 łyżki  przecier pomidorowy
  • 2 łyżki  masło
  • 1 łyżeczka  tymianek
    suszony
  • 1 łyżeczka  majeranek
    suszony
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 3 sztuki  ziele angielskie
    ziarna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 garść  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodaj pokrojoną w grubą kostkę paprykę i smaż razem przez 5 minut. Po tym czasie dodaj wołowinę i smaż przez chwilę.
  2. Zalej zawartość garnka odrobiną wody. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, ziarna ziela angielskiego, liście laurowe i przecier pomidorowy. Gotuj przez 25 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodaj fasolę i zioła. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE