Dzisiaj jest: Niedziela, 17.10.2021 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa z zielonych ogórków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę z zielonych ogórków można podawać z dodatkiem jogurtu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki  ogórki gruntowe
    duże
  • 2 sztuki  cebula
  • 4 sztuki  ziemniaki
    małe
  • 1 sztuka  marchew
    duża
  • masło
    do smażenia
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 1 ząbek  czosnek
  • 5 ziarenek  ziele angielskie
  • 1.5 l  bulion drobiowy
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • 3 ziarenka  pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki dokładnie opłucz, obierz i pokrój w średniej grubości plastry. Cebule oczyść i posiekaj.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i podsmaż na nim cebulę. Po chwili dodaj pokrojone ogórki i również podsmaż. Do garnka wlej bulion.
  3. Do wywaru wrzuć ziele angielskie, liście laurowe, posiekany czosnek oraz pokrojone w kostkę marchew i ziemniaki. Gotuj wszystko, aż warzywa będą miękkie.
  4. Do garnka dodaj cebulę i ogórki. Zupę gotuj przez 5 minut, po czym dopraw solą, świeżo utłuczonym pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

ogórkiprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE