Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa z zielonych pomidorów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę z zielonych pomidorów można również zmiksować razem z bazylią, dzięki czemu potrawa zyska więcej aromatu. By zupa była bardziej sycąca, można dodać do niej grzanki z chleba.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  przecier pomidorowy
    z zielonych pomidorów
  • 2 szklanki  bulion warzywny
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 5 listków  bazylia
    świeża
  • 1 łyżka  śmietana
    słodka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć je do bulionu i ugotuj.
  2. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj przecier z zielonych pomidorów. Podgotuj razem chwilę, po czym zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotową zupę udekoruj listkami bazylii i kleksem śmietany.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Zobacz więcej na temat:

zupapomidoryprzepiszupykuchnia polska


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE