Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8-10 sztuk pomidorów
- 1 sztuka cebula
- 1/2 l bulionu mięsnego
- 3 sztuki młode marchewki
- 2 sztuki młode korzenie pietruszki
- suszona bazylia
- suszone oregano
- garść świeżej bazylii
- pieprz
- sól
- liść laurowy
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i drobno pokrój.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną cebulę. Po 3 minutach dodaj pomidory. Dopraw do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Duś na wolnym ogniu przez 15 minut.
- Po tym czasie przełóż wszystko do garnka, dodaj świeżą bazylię, liść laurowy, bulion i pokrojone w słupki warzywa. Gotuj jeszcze kilka minut.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka