Serwowanie napojów na bazie koncentratów niesie ze sobą wiele korzyści. Z tego rozwiązania korzysta już wiele lokali gastronomicznych i wiele sieciowych restauracji typu fast food. Jak wprowadzić takie rozwiązanie w swoim lokalu? Jak zarabiać na sprzedaży napojów z syropu? Dowiedz się, dlaczego warto postawić na syropy do drinków i napojów gazowanych HMDrinks.
|
|
Napoje z maszyny
Na czym polega serwowanie napojów z maszyny? To proste! Wystarczy dystrybutor postmix podłączyć do prądu, wody i butli z gazem oraz podpiąć kartony z wybranymi smakami syropów gastronomicznych. Po naciśnięciu przycisku otrzymamy pyszny i orzeźwiający napój, odpowiednio nasycony dwutlenkiem węgla i idealnie schłodzony.
Dolewka
Rozwiązanie to świetnie sprawdza się w trybie samoobsługowym. Daje możliwość wprowadzenia promocji w stylu Dolewki. Dolewka daje klientowi szansę wielokrotnego uzupełniania kubka napojem z maszyny. Dzięki czemu klient ma poczucie, że otrzymuje napój za darmo. Wprowadzenie do oferty Dolewki przekłada się na większe zyski. Po pierwsze wzrasta sprzedaż napojów. Po drugie wzrasta zainteresowanie kupnem zestawów wzbogaconych o napój.
Syropy do drinków i napojów
Syropy do napojów w czterech najbardziej popularnych smakach: Cola, Lemoniada, Orange i Ice Tea. Doskonale sprawdzą się do przygotowania napojów gazowanych lub lemoniad, jak również jako syropy do drinków. Na ich bazie przygotujesz atrakcyjne koktaje i drinki z alkoholem. Napoje możesz przygotowywać z pomocą dyspensera lub ręcznie mieszając syrop z wodą.
Atrakcyjne drinki? Użyj syropów do drinków
Napój przygotowany na bazie syropów to doskonała baza do przygotowania drinków alkoholowych - takich jak Cola z rumem czy whisky, mojito i Long Island Ice Tea. Drinki i koktajle przygotowane na bazie napojów z dystrybutora są idealnie schłodzone, świetnie smakują i wyglądają atrakcyjnie. Pasują do wielu owocowych dodatków. Wystarczy skorzystać z gotowych przepisów, użyć odpowiedniego alkoholu i połączyć z napojem na bazie syropu.
Syropy gastronomiczne to rozwiązanie ekonomiczne
Serwowanie napojów na bazie syropu niesie ze sobą wiele korzyści. Po pierwsze, pozwala na spore oszczędności. Napój przygotowany na bazie syropu gastronomicznego jest dużo tańszy od gotowego napoju, kupionego w butelce czy puszce.
Więcej miejsca do przechowywania
Znacznie wygodniejsze jest także przechowywanie. Jeden karton syropu gastronomicznego zastępuje 6 zgrzewek półlitrowych butelek. Zatem poza znacznymi oszczędnościami finansowymi, zyskujesz także więcej miejsca - zarówno w magazynie, jak i lodówce. Napoje chłodzą się bezpośrednio w dystrybutorze, zatem przestrzeń w lodówce możesz przeznaczyć na istotne rzeczy.
Syropy do drinków, napojów i Dolewka - atrakcyjne rozwiązania dla gastronomii
Dodatkowym atutem serwowania napojów na bazie syropu jest budowanie wizerunku nowoczesnego lokalu. Dystrybutor do napojów posiada ponadczasowy wygląd - jego design jest estetyczny, wpisuje się w aktualne trendy. Nie zajmuje dużo miejsca, przyciąga wzrok i przynosi skojarzenie z nowoczesnymi restauracjami. Zatem jeśli chcesz zbudować wizerunek lokalu nieustannie rozwijającego się, czerpiącego inspiracje ze światowych trendów - zainwestuj w to nowoczesne rozwiązanie i serwuj napoje w formie dolewki z automatu.
Bądź modny - bądź eko
Trend Zero Waste jest coraz bardziej popularny - propagowany jest w większości branż, także w branży gastronomicznej. Jeśli chcesz działać zgodnie z duchem czasu, wdrażać rozwiązania mające na celu dobro środowiska i ograniczać produkcję śmieci - to rozwiązanie jest dla Ciebie. Oferując Dolewkę zdecydowanie zmniejszasz liczbę zużytego plastiku - masz wpływ na zmniejszenie śladu węglowego. A proponując klientom napoje w szklankach, które umyjesz i ponownie wykorzystasz, ograniczasz je do minimum.
Syropy do drinków, Dolewka - podsumowanie
Istnieje wiele powodów, by w lokalu gastronomicznym wprowadzić serwowanie napojów na bazie syropu. Syropy do drinków i napojów to gwarancja konkretnych korzyści. Serwując napoje z syropów szybko zauważysz zwiększające się zyski ze sprzedaży Dolewki, zmniejszenie zużycia plastiku, zwiększoną ilość wolnego miejsca w magazynie i lodówce. Przyspieszysz obsługę i poprawisz komfort pracy w lokalu. W łatwy i szybki sposób zaserwujesz drinki, koktajle i orzeźwiające napoje, które z pewnością zasmakują klientom Twojego lokalu.