Szukasz pomysłu na wiosenne, wegańskie przekąski, które świetnie nadadzą się na przyjęcie, spotkanie ze znajomymi lub po prostu na co dzień? Doskonale trafiłeś/aś! Sprawdź kilka przepysznych propozycji, do których wykonania będziesz potrzebować tylko kilku prostych składników oraz produktów Garden Gourmet.
|
|
Roladki z Wegańskimi Filecikami Garden Gourmet
Pierwsza propozycja na wegańskie przekąski, które podbiją kubki smakowe nawet najbardziej wymagających smakoszy, to roladki. Do ich wykonania będziesz potrzebować 1 opakowania Wegańskich Filecików Garden Gourmet, 1 paczkę tortilli wieloziarnistej, 1 łyżkę oleju, 3-4 łyżki majonezu wegańskiego i ulubione warzywa (świetnie sprawdzą się sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka i świeża cebulka). Przydadzą Ci się także wykałaczki. Zacznij od rozgrzania oleju i wrzucenia na niego Wegańskich Filecików Garden Gourmet. W międzyczasie umyj i pokrój warzywa w drobną kostkę. Kiedy wszystko masz już gotowe, czas zacząć zwijać roladki. Placek tortilli posmaruj wegańskim majonezem, nałóż na niego warzywa, a na końcu rozłóż roślinne odpowiedniki mięsa. Całość ciasno zwiń. Następnie tak przygotowaną roladę, pokrój na mniejsze kawałki. Do każdego z nich wbij wykałaczkę, aby roladki się nie rozleciały. Pierwsze wegańskie przekąski gotowe!
Kanapeczki z Nuggetsami Roślinnymi Garden Gourmet
Jeśli przygotowujesz lekkie, wegańskie przekąski na wiosnę, to nie może wśród nich zabraknąć kanapeczek. Są nie tylko przepyszne, ale także idealne do szybkiego przegryzienia. Aby je wykonać, będziesz potrzebować 1 opakowania Nuggetsów Roślinnych Garden Gourmet, swojej ulubionej bagietki, wegańskiego sosu (np. majonezu lub tysiąca wysp), sałaty lodowej oraz pomidora. W pierwszej kolejności przygotuj Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet. Możesz je smażyć na patelni przez ok. 6-8 minut do uzyskania złotego koloru lub włożyć do piekarnika na 7-9 minut. W międzyczasie umyj sałatę i pokrój pomidora w cienkie plasterki. Podziel także bagietkę na mniejsze części. Kiedy Twoje roślinne mięso będzie już gotowe, czas na składanie kanapeczek. Kawałki bagietki posmaruj swoim ulubionym sosem, następnie połóż na niej sałatę, Nuggetsa Roślinnego Garden Gourmet i pomidora. W tak przygotowaną wegańską przekąskę możesz wbić wykałaczkę, aby ładnie prezentowała się na stole lub zjeść od razu (będzie trudno się powstrzymać!).
Pizza z Garden Gourmet Sensional Mielone
Prawie każdy kocha pizzę! Możesz ją pokroić w niewielkie kawałki i wykorzystać jako wegańskie przekąski podczas wieczornego przyjęcia czy spotkania ze znajomymi. Do wykonania roślinnej wersji tego włoskiego dania będziesz potrzebować 1 opakowania Garden Gourmet Sensional Mielone, 1 opakowania gotowych spodów do pizzy, passaty pomidorowej, wegańskiej mozzarelli, papryki i cebuli. Zacznij od podsmażenia Garden Gourmet Sensional Mielone. Następnie na spód do pizzy nałóż passatę, pokrojoną paprykę, cebulę, wegański odpowiednik mięsa i całość posyp mozzarellą. Pizzę włóż do piekarnika na 15 minut i piecz w temperaturze 220 stopni. Pokrój na niewielkie kawałki i gotowe!
Zdjęcie autorstwa Kamran Aydinov na Freepik