Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Rozmaryn

Rozmaryn

Producent: Prymat

Rodzaj opakowania: Torebka



  Żywiczny zapach i przyjemny, lekko gorzkawy smak Rozmarynu Prymat sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mięs, ryżu, wędlin, zup oraz sałatek. Doskonale sprawdza się podczas przygotowywania dań kuchni polskiej, meksykańskiej i hiszpańskiej. Najczęściej występuje jako składnik mieszanki ziół prowansalskich. Obecnie jest jednak coraz bardziej popularny jako samodzielna przyprawa, która urozmaica smak wszelkiego rodzaju dań mięsnych oraz warzywnych.





   Rozmaryn stosuje się w kuchni w celu urozmaicenia smaku mięs: baraniny, dziczyzny, pieczeni jagnięcej i wieprzowej, a także wędlin i ryb. Dodatkowo aromatyzuje likiery, wódki żołądkowe, wino oraz piwo. Doskonale nadaje się również jako dodatek do sosów, pizzy, czy smażonych ziemniaków. Niepowtarzalnego smaku i aromatu nada ponadto wszelkiego rodzaju marynatom do mięs




Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE