Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Rozmaryn

Rozmaryn

Producent: Prymat

Rodzaj opakowania: Torebka



  Żywiczny zapach i przyjemny, lekko gorzkawy smak Rozmarynu Prymat sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mięs, ryżu, wędlin, zup oraz sałatek. Doskonale sprawdza się podczas przygotowywania dań kuchni polskiej, meksykańskiej i hiszpańskiej. Najczęściej występuje jako składnik mieszanki ziół prowansalskich. Obecnie jest jednak coraz bardziej popularny jako samodzielna przyprawa, która urozmaica smak wszelkiego rodzaju dań mięsnych oraz warzywnych.





   Rozmaryn stosuje się w kuchni w celu urozmaicenia smaku mięs: baraniny, dziczyzny, pieczeni jagnięcej i wieprzowej, a także wędlin i ryb. Dodatkowo aromatyzuje likiery, wódki żołądkowe, wino oraz piwo. Doskonale nadaje się również jako dodatek do sosów, pizzy, czy smażonych ziemniaków. Niepowtarzalnego smaku i aromatu nada ponadto wszelkiego rodzaju marynatom do mięs




Vitalia PL

Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE