Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Rozmaryn

Rozmaryn

Producent: Prymat

Rodzaj opakowania: Torebka



  Żywiczny zapach i przyjemny, lekko gorzkawy smak Rozmarynu Prymat sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mięs, ryżu, wędlin, zup oraz sałatek. Doskonale sprawdza się podczas przygotowywania dań kuchni polskiej, meksykańskiej i hiszpańskiej. Najczęściej występuje jako składnik mieszanki ziół prowansalskich. Obecnie jest jednak coraz bardziej popularny jako samodzielna przyprawa, która urozmaica smak wszelkiego rodzaju dań mięsnych oraz warzywnych.





   Rozmaryn stosuje się w kuchni w celu urozmaicenia smaku mięs: baraniny, dziczyzny, pieczeni jagnięcej i wieprzowej, a także wędlin i ryb. Dodatkowo aromatyzuje likiery, wódki żołądkowe, wino oraz piwo. Doskonale nadaje się również jako dodatek do sosów, pizzy, czy smażonych ziemniaków. Niepowtarzalnego smaku i aromatu nada ponadto wszelkiego rodzaju marynatom do mięs




Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE