Bio żurawina
Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty słodyczy, zostały one nasączone organicznym sokiem jabłkowym.
Żurawina, podobnie jak jabłka, z których powstaje sok, pochodzą z upraw ekologicznych. Znaczek zielonego "Eko-liścia" na opakowaniu potwierdza, że owoce przeszły restrykcyjne wymogi certyfikacji, pochodzą z gospodarstw ekologicznych i nie zawierają sztucznych dodatków. Malownicze pejzaże bezkresnych żurawinowych pól w Kanadzie rozpościerają się na terenach w pełni naturalnych, z dala od obszarów zurbanizowanych. Owoce nabierają barw i smaku od wiosny, a pod koniec września olbrzymie pola żurawinowe zalewane są wodą i rozpoczynają się zbiory w pełni dojrzałych, dorodnych owoców. Wszystko odbywa się z poszanowaniem środowiska naturalnego, bez sztucznych środków. Ekologiczne owoce poddawane są ścisłej kontroli na każdym etapie rozwoju i przetwarzania. Suszone owoce żurawiny to bogata w błonnik pokarmowy wartościowa przekąska, ale również kreatywne urozmaicenie deserów czy sałatek.
|
|
Bio żurawina Bakalland dostępna jest opakowaniu 100 g.
Skład produktu:
Bio żurawina 60%, zagęszczony bio sok jabłkowy 39%, bio olej słonecznikowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 1156 kJ / 277 kcal
Tłuszcze - 1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 62 g
- w tym cukry - 56 g
Błonnik pokarmowy - 6 g
Białko - 0,2 g
Sól - 0,12 g