Oliwki zielone bez pestek
Hiszpańskie oliwki bez pestek Manzanilla są typową przekąską w Andaluzji. Doskonale smakują na zimno jak również jako składnik ciepłych
dań. Są bogate w związki mineralne, mikroelementy, witaminy z grupy B
oraz prowitaminę A. To dlatego są również niezastąpionym składnikiem
zdrowej diety śródziemnomorskiej.
Zamknięcie owoców w niewielkich saszetkach przyniosło podwójną korzyść. Po pierwsze są one dzięki temu znacznie lżejsze, przez co możemy zabierać ze je sobą również na wycieczki. Po drugie nowy design wiąże się zarazem z unowocześnioną metodą produkcji, która pozwoliła znacznie obniżyć zawartość soli w zalewie.
|
|
Oliwki są wspaniałe same w sobie jako przekąska. Doskonale sprawdzają się także jako przystawka do zimnych mięs, wędlin, sałatek i dań kuchni śródziemnomorskiej (pizza, spaghetti)
Skład produktu:
Oliwki zielone manzanilla, woda, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, kwas mlekowy), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy).
Wartość energetyczna:
168,8 kcal / 694,9 kJ w 100 g produktu.