Suszone owoce mango
Letnie podróże uwiecznione na fotografiach, poznawanie odmiennych kultur czy smakowanie wyszukanych, egzotycznych potraw - wakacje to czas, kiedy możemy wyjechać w nieznane i oddać się błogiemu lenistwu. Któż z nas nie chciałby o każdej porze roku, móc choć na moment poczuć odrobinę beztroski i przenieść się w tropikalne klimaty?
Gorąca Tajlandia to coraz popularniejszy kierunek wakacyjny. Zjawiskowe plaże, dziewicza przyroda i wspaniała kuchnia zachwycają o każdej porze roku. Ten azjatycki kraj to także ojczyzna egzotycznych owoców, porastających bezkresne plantacje. Dorodne mango dojrzewające w tajskim słońcu zalicza się do kategorii superfruits, czyli owoców cechujących się egzotycznym pochodzeniem, oryginalnym smakiem i skondensowaną zawartością składników odżywczych. Aby zachować najwyższą jakość produktu - maksymalną soczystość, jędrność i smak świeżych owoców - Mango Bakalland zostały poddane delikatnemu procesowi suszenia.
|
|
Soczyste mango
Mango Bakalland pochodzi z najlepszych tajskich plantacji zlokalizowanych w klimacie zwrotnikowym. Nazywany w Indiach "owocem bogów" rośnie w gorącym słońcu na długowiecznych, nawet 300-letnich drzewach. Dorodne i duże, soczyste plastry specjalnej odmiany mango to bogactwo błonnika, witaminy A oraz wapnia. Ta egzotyczna bakalia sprawdzi się jako wyszukana, zdrowa przekąska na co dzień i niecodzienny dodatek do słodkich deserów, dań wytrawnych lub sałatek.
Skład produktu i wartości odżywcze
Mango suszone (87%), cukier (10%), regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, chlorek wapnia; substancja konserwująca: pirosiarczyn sodu. 100 g produktu zawiera 1521 kJ/ 359 kcal, tłuszcz - 0,4 g, węglowodany - 84 g, białko - 1,4 g.