Dzisiaj jest: Środa, 27.10.2021 Imieniny: Sabiny i Iwony



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Nie daj się alergii

Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M

Ilość stron: 304

ISBN: 978-83-8021-209-1

Format: 220 x 165 mm

Oprawa: Miękka

Sugerowana cena: 32,90 zł



   Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to, że produkt nie posiada glutenu oznacza, że jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne trudne pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek.





   Autorka rozprawia się z mitami na temat modnych dziś diet eliminacyjnych i udziela praktycznych porad, jak postępować, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie podkreśla, że wykluczając ze względów zdrowotnych jeden produkt, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących składników. W tym celu przedstawia gotowe listy zamienników oraz 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią stosowanie diety w codziennym życiu. Do lektury książki zachęca również piękna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.



   Co tak naprawdę wiemy o nieprawidłowych reakcjach na pokarm? Czy jesteśmy w stanie ocenić czy ból brzucha, wzdęcia, wysypka, rozdrażnienie, łzawienie i napady migrenowe są spowodowane nieprawidłową reakcją układu odpornościowego, nadwrażliwości, groźnej choroby autoimmunologicznej czy po prostu brakuje nam enzymu odpowiedzialnego za rozkład danej substancji zawartej w pożywieniu?




Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

wydawnictwo malergia


Oceń artykuł:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE