Wydaje mi się i słyszałem gdzieś w telewizji, że najzdrowszy jest ten kokosowy, ale nie jestem pewien co do tej informacji do końca.
Imbryczek.net.pl
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
Ja do smażenia używam głównie oleju rzepakowego i kokosowego.Przeczytaj cały temat. Niestety olej rzepakowy absolutnie nie nadaje się do smażenia (jak prawie wszystkie płynne oleje).
Ja polecam mało znany olej z ryżu - ma wysoką temperaturę dymienia nie zmienia smaku potraw i ma sporo nienasyconych kw. tłuszczowych
Założenia diety Montignaca: Według jej twórcy, lekarza Michaela Montignaca, tyjemy nie dlatego, że jemy zbyt dużo, lecz dlatego, że źle komponujemy jadłospis. Montignac uważa, że nie musimy liczyć kalorii czy przestrzegać wielkości porcji, a jedynie zwracać uwagę na zawartość węglowodanów w produktach. Na użytek tej teorii Montignac stworzył nowe pojęcie... WIĘCEJ