Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przegląd rosyjskich deserów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Masło smakowe - jak je przyrządzić? Przepisy na masła smakowe
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Buddha bowl - pomysły kulinarne na pełnowartościowy posiłek
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z... - Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami
Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją takie warzywa, których nie należy gotować pod przykryciem, przynajmniej przez pierwsze minuty. Warzywa kapustne należące do rodziny krzyżowych, takie jak kapusta, kalafior, brokuł, jarmuż czy brukselka zawierają w swoim składzie związki, które w świecie żywieniowców zwane są jako antyodżywcze. Prawidłowa ich nazwa to goitrogeny. Ich szkodliwość polega na tym, iż hamują wchłanianie do organizmu jodu, pochodzącego np. z ryb. Jod to ważny mikroelement w naszej diecie. Warzyw tych powinny zatem unikać osoby, które kiedykolwiek miały problemy z tarczycą. Dodatkowo, gotując je należy pamiętać, żeby przez pierwsze 5 minut zostawić garnek bez pokrywki.
LOSOWA DIETA
Dieta 1700 kcalZałożenia - dieta 1700 kcal: Dieta 1700 kcal, opracowana i sprawdzona przez dietetyczkę Danutę Lis. Jest oparta na warzywach i owocach, rybach, płatkach śniadaniowych, razowym i pełnoziarnistym chlebie, nabiale. Zawiera produkty potrzebne młodemu organizmowi, ale nie tuczące. Odchudza 1,5 kg w 14 dni, skutecznie, smacznie i bezstresowo. Przykład -... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła