Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
MENU
- SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI
- ODŻYWIANIE
- PRZEPISY KULINARNE
- KUCHNIA
- DIETY I ODCHUDZANIE
- FITNESS I URODA
- KALKULATORY
- Kalkulator BMI
- Kalkulator BMI dla dzieci i młodzieży
- Kalkulator BAI - Wskaźnik Otłuszczenia Ciała
- Kalkulator WHR
- Kalkulator spalania kalorii
- Kalkulator PPM - Podstawowa Przemiana Materii
- Kalkulator CPM - Całkowita Przemiana Materii
- Kalkulator zawartości alkoholu we krwi
- Kalkulator miar i wag kuchennych
- Kalkulator idealnej wagi
- Kalkulator odchudzania i przybierania na wadze
- Kalkulator zawartości tkanki tłuszczowej
- Kalkulator zapotrzebowania na witaminy i minerały
- Kalkulator zapotrzebowania na makroskładniki
- Kalkulator zapotrzebowania na aminokwasy egzogenne
- Kalkulator cholesterolu i trójglicerydów - interpretacja, normy, proporcje
- POLECAMY
OSTATNIO DODANE PRZEPISY
- Świąteczny żurek »
- Chłodnik litewski z jajkiem »
- Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim »
- Dyniowe spice latte »
- Puszysty sernik z bezą »
- Zupa z kurkami »
- Tiramisu z mascarpone »
- Kurczak Tikka Masala »
- Zupa krem z dyni i gruszki »
- Zupa czosnkowa »
- Szparagi w boczku »
- Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami »
- Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem »
- Ryż z owocami morza i szafranem »
- Tradycyjna pascha wielkanocna »
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
- 5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z...
5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć
Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z każdym rokiem decyduje się coraz więcej osób. Jednocześnie wokół tej substancji narosło sporo mitów. W...
- Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm? Czy napoje energetyzujące wpływają na...
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Czy napoje energetyzujące wpływają na nasze zdrowie? Co dzieje się w organizmie po wypiciu tzw. energetyka? Czym można je zastąpić? Napoje...
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy Gorgonzola to włoski niebieski ser...
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty...
- Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę? Prozdrowotne właściwości konopi...
Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę?
Prozdrowotne właściwości konopi włóknistych były znane już w starożytności. Obecnie coraz więcej osób korzysta z produktów konopnych, które są...
POZOSTAŁE ARTYKUŁY
27.12.2020
Przeprowadzenie analizy składu ciała, pomaga lepiej określić procentową zawartość składników ciała: wody, białka, tkanki, tłuszczowej, tkanki mięśniowej i kostnej. W prosty... WIĘCEJ
22.12.2020
Kukurydza, zielony groszek, ogórki, ciecierzyca, fasola, pomidory i wiele innych. Na półkach sklepowych można znaleźć wiele rodzajów warzyw w zalewach, zamkniętych w... WIĘCEJ
20.12.2020
Dziewannę stosowano od czasów starożytnych. Roślina występuje w różnych regionach świata, także w Polsce. Dziewanna, bo o niej mowa, liczy ponad 300 gatunków. Ze względu na... WIĘCEJ
18.12.2020
Likopen jest czerwono-pomarańczowym barwnikiem pochodzenia roślinnego z rodziny karotenoidów. Największe jego ilości spotykane są w czerwonych i żółtych warzywach i... WIĘCEJ
16.12.2020
Wigilia to czas spotkań z bliskimi, wspólnych rozmów i ciepła rodzinnego. Tradycyjnie co roku przygotowujemy uroczystą kolację, podczas której dziękujemy sobie za kolejny... WIĘCEJ
14.12.2020
Sport to nieodzowna część zdrowego stylu życia. Regularny wysiłek fizyczny niesie ze sobą wiele korzyści i ma duże znaczenie w przypadku ludzi chorych na cukrzycę. Sport... WIĘCEJ
12.12.2020
Otyłość to choroba przewlekła, która cechuje się nadmierną ilością tkanki tłuszczowej w organizmie (u kobiet powyżej 30% masy ciała, u mężczyzn powyżej 25% masy ciała).... WIĘCEJ
10.12.2020
Olejek cynamonowy pozyskiwany jest z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum), rośliny należącej do rodziny botanicznej Lauraceae, która pochodzi z Azji... WIĘCEJ
08.12.2020
Plamy mogą przydarzyć się każdemu. Widoczne ślady po soku, dżemie, czekoladzie, oleju czy ketchupie mogą zepsuć humor nawet w czasie najpyszniejszego posiłku, szczególnie w... WIĘCEJ
06.12.2020
Popcorn to bardzo popularna przekąska. którą przyrządza się prażąc nasiona kukurydzy. W Stanach Zjednoczonych pod koniec lat 80. spożywano go głównie w kinach, a potem na... WIĘCEJ
04.12.2020
Choroba niedokrwienna serca zwana też jako choroba wieńcowa to jedno z najczęściej występujących schorzeń układu sercowo-naczyniowego. Choroba pogarsza jakość życia... WIĘCEJ
01.12.2020
Hydrolaty to wodne preparaty otrzymywane z roślin podczas pozyskiwania olejków eterycznych w procesie destylacji parą wodną. Często określane są także jako wody kwiatowe... WIĘCEJ
29.11.2020
Karob - inaczej szarańczyn strąkowy lub mączka chleba świętojańskiego, nie jest w Polsce tak popularny jak w innych krajach, a szkoda, ponieważ jest źródłem cennych... WIĘCEJ
27.11.2020
Ruszczyk kolczasty, nazywany też myszopłochem kolczastym (Ruscus aculeatus L.) i "miotłą rzeźnika" (tłumaczone z angielskiego - "butcher's broom") - jest rośliną należącą... WIĘCEJ
25.11.2020
Kuchnia szwedzka choć otwarta na wpływy innych kuchni, zazwyczaj opiera się na lokalnych, wartościowych produktach. Szwedzi dbają o to, aby każdy ich posiłek miał... WIĘCEJ
23.11.2020
Zioła prowansalskie to specyficzna mieszanka ziół przyprawowych o przyjemnym aromacie, smaku oraz wielu wartościach zdrowotnych. Idealnie nadaje się do sosów, dań rybnych,... WIĘCEJ
21.11.2020
Kalerosse (znany również jako kalettes) to nowe warzywo na polskim rynku, które jest wynikiem niemal 15 lat pracy specjalistów nad naturalnymi krzyżówkami nasion roślin bez... WIĘCEJ
19.11.2020
Gimnastyka pozytywnie wpływa na różne elementy związane ze sprawnością człowieka. Zdolności motoryczne to pewne osobnicze cechy uwarunkowane przez organizm. Dotyczą... WIĘCEJ
17.11.2020
Warzywa korzeniowe to i niezwykle rozpowszechniona grupa surowców roślinnych, która jest szeroko stosowana w gastronomii jako element sałatek, surówek i konserw warzywnych.... WIĘCEJ
15.11.2020
W każdym kraju istnieją odrębne zwyczaje i kultura. Istotny element danego regionu lub narodu stanowi kuchnia. Niektóre oryginalne potrawy zdobyły dużą popularność na całym... WIĘCEJ
NOWOŚCI PRODUKTOWE
Producent: Helio
W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t
NOWOŚCI WYDAWNICZE
Julie M. Simon
Wydawnictwo: Vital
Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przegląd rosyjskich deserów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Masło smakowe - jak je przyrządzić? Przepisy na masła smakowe
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Savoir Vivre czyli, jak układać sztućce (i nie tylko) na stole?
POPULARNE PRZEPISY
- Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami
Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą... - Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek...
CZY WIESZ, ŻE
LOSOWA DIETA
Dieta hinduskaZałożenia - dieta hinduska: W dawnych Indiach kobieta tuż przed porodem wymieniała swoje ulubione danie, by następnie jeść je przez 4 tygodnie w dowolnych ilościach, wracając do sylwetki sprzed ciąży. Współczesna dieta jest nieco zmodyfikowana. Wybiera się trzy produkty: białkowy (jajko lub mięso), jakieś warzywo (oprócz ziemniaków) oraz owoc i... WIĘCEJ