Dzisiaj jest: Niedziela, 09.08.2020 Imieniny: Romana i Romualda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

MENU



SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Suplementy diety Suplementy diety

26.03.2014

W ciągu ostatnich lat przeprowadzono wiele badań związanych ze spożywaniem różnych suplementów diety, oceniając między innymi ich wpływ na wydolność. W większości... WIĘCEJ


Ładowanie węglowodanami - zwiększ efekty ćwiczeń Ładowanie węglowodanami - zwiększ efekty ćwiczeń

24.03.2014

Ładowanie węglowodanami jest metodą, która została opracowana w latach sześćdziesiątych dwudziestego wieku, służącą do zwiększania zapasów glikogenu mięśniowego, a zatem... WIĘCEJ


Gruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Gruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.03.2014

Gruszka czyli owoc gruszy (łacińska nazwa Pyrus) - drzewa z rodziny różowatych pochodzi z Eurazji. Jej pierwsze odmiany rosły najprawdopodobniej około 3 tysiące lat temu w... WIĘCEJ


Co i kiedy jeść przed i po treningu Co i kiedy jeść przed i po treningu

21.03.2014

Pora spożycia posiłku, jego wartość odżywcza i wielkość mają wpływ na wydolność podczas ćwiczeń. Ostatni pokarm należy spożyć około 2-4 godziny przed treningiem, aby... WIĘCEJ


Indeks glikemiczny pod lupą Indeks glikemiczny pod lupą

20.03.2014

Indeks glikemiczny (IG) jest terminem określającym wpływ różnych produktów żywnościowych na poziom cukru we krwi. Wskaźnik może przyjmować wartość od 0 do 100 i informuje o... WIĘCEJ


Jak przywrócić skórze blask po zimie? Jak przywrócić skórze blask po zimie?

19.03.2014

Zimowy niedostatek słońca i nadmiernie przesiadywanie w zamkniętych, ogrzewanych pomieszczeniach nie pozostaje bez wpływu na nasz wygląd. Kasia narzeka, że po zimie jej... WIĘCEJ


Węglowodany proste czy złożone - jakie zdrowsze? Węglowodany proste czy złożone - jakie zdrowsze?

18.03.2014

Węglowodany odgrywają rolę podstawowego substratu energetycznego, zarówno w czasie spoczynku, jak i w okresie aktywności fizycznej. Mają wpływ na wydolność podczas... WIĘCEJ


Rukola - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Rukola - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

17.03.2014

Rukola a właściwie rokietta siewna jest rośliną jednoroczną, należąca do rodziny kapustowatych, co ciekawe jest ona spokrewniona z takimi warzywami jak: rzodkiewka, chrzan... WIĘCEJ


Zdrowe i niezdrowe soki Zdrowe i niezdrowe soki

16.03.2014

Soki generalnie uznaje się za produkty zdrowe czy nawet dietetyczne. Według definicji sok jest produktem otrzymywanym z dojrzałych, świeżych lub przechowywanych warzyw lub... WIĘCEJ


Organizm podczas treningu i wysiłku fizycznego - jakie zachodzą w nim zmiany? Organizm podczas treningu i wysiłku fizycznego - jakie zachodzą w nim zmiany?

14.03.2014

W początkowym etapie treningu i intensywnego wysiłku fizycznego energia produkowana jest bez udziału tlenu przez co najmniej kilka sekund, do chwili dostosowania się... WIĘCEJ


Produkty ekologicznie - zdrowsze, czy tylko droższe? Produkty ekologicznie - zdrowsze, czy tylko droższe?

12.03.2014

Żywność ekologiczna staję się ostatnimi czasy coraz popularniejsza. Ma być, rzekomo, zdrowsza i dietetyczna. Osoby, które nie ulegają modzie na ekologiczne musli czy mąki... WIĘCEJ


Białka, węglowodany i tłuszcze - jak są gromadzone w organizmie? Białka, węglowodany i tłuszcze - jak są gromadzone w organizmie?

10.03.2014

Do składników pokarmowych zaliczamy białka, węglowodany i tłuszcze. Wszystkie te składniki dostarczają organizmowi energii i są niezbędne do życia. Zawarte w pożywieniu... WIĘCEJ


Energia w organizmie człowieka - skąd się bierze? Energia w organizmie człowieka - skąd się bierze?

08.03.2014

Energia jest produkowana przez organizm przez cały czas, przy czym w czasie treningu proces przebiega znacznie szybciej, co wynika ze zwiększonego zapotrzebowania na nią.... WIĘCEJ


Jedzenioholizm - przyczyny, objawy i skutki Jedzenioholizm - przyczyny, objawy i skutki

07.03.2014

Jedzenioholizm, zwany w terminologii naukowej kompulsywnym objadaniem, należy do najbardziej znanych zaburzeń odżywiania. Przejawia się nadmiernym spożywaniem pokarmu przy... WIĘCEJ


Zupki w proszku a zdrowie Zupki w proszku a zdrowie

06.03.2014

Zupki w proszku prezentowane są w reklamach jako idealny pomysł na szybki i sycący obiad. Dodatkowo kusi nas ich niska cena. Czy jednak powinno się je jadać? Zdania są... WIĘCEJ


Antywitaminy w żywności Antywitaminy w żywności

05.03.2014

Antywitamina jest związkiem chemicznym, który pod względem struktury chemicznej bardzo przypomina witaminę, różniąc się jednocześnie właściwościami i oddziaływaniem na... WIĘCEJ


Papaja - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Papaja - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

04.03.2014

Papaja, a właściwie Melonowiec właściwy - owoc o wielkich wartościach odżywczych, pochodzi z ciepłych obszarów obydwu Ameryk i znana była tam już w epoce prekolumbijskiej.... WIĘCEJ


Dieta bezglutenowa - sposób na lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę Dieta bezglutenowa - sposób na lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę

03.03.2014

Dieta bezglutenowa w ostatnim czasie staje się coraz bardziej popularna. Chociaż moda ta nie zawładnęła jeszcze do końca Polską - święci już triumfy za oceanem. A skoro... WIĘCEJ


Jak oczyścić organizm z toksyn na wiosnę? Jak oczyścić organizm z toksyn na wiosnę?

01.03.2014

Zimą, w kwestii odżywiania, na więcej pozwalają sobie nawet osoby preferujące lekką dietę. Pogoda za oknem nie zachęca do aktywnego spędzania czasu, a niskie temperatury... WIĘCEJ


Sól himalajska i jej właściwości Sól himalajska i jej właściwości

26.02.2014

Trudno sobie wyobrazić przyrządzanie potraw bez soli, z drugiej strony doskonale wiemy, że należy ograniczać w diecie jej spożycie. Od wielu lat w Polsce i praktycznie na... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »