Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
MENU
- SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI
- ODŻYWIANIE
- PRZEPISY KULINARNE
- KUCHNIA
- DIETY I ODCHUDZANIE
- FITNESS I URODA
- KALKULATORY
- Kalkulator BMI
- Kalkulator BMI dla dzieci i młodzieży
- Kalkulator BAI - Wskaźnik Otłuszczenia Ciała
- Kalkulator WHR
- Kalkulator spalania kalorii
- Kalkulator PPM - Podstawowa Przemiana Materii
- Kalkulator CPM - Całkowita Przemiana Materii
- Kalkulator zawartości alkoholu we krwi
- Kalkulator miar i wag kuchennych
- Kalkulator idealnej wagi
- Kalkulator odchudzania i przybierania na wadze
- Kalkulator zawartości tkanki tłuszczowej
- Kalkulator zapotrzebowania na witaminy i minerały
- Kalkulator zapotrzebowania na makroskładniki
- Kalkulator zapotrzebowania na aminokwasy egzogenne
- Kalkulator cholesterolu i trójglicerydów - interpretacja, normy, proporcje
- POLECAMY
OSTATNIO DODANE PRZEPISY
- Świąteczny żurek »
- Chłodnik litewski z jajkiem »
- Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim »
- Dyniowe spice latte »
- Puszysty sernik z bezą »
- Zupa z kurkami »
- Tiramisu z mascarpone »
- Kurczak Tikka Masala »
- Zupa krem z dyni i gruszki »
- Zupa czosnkowa »
- Szparagi w boczku »
- Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami »
- Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem »
- Ryż z owocami morza i szafranem »
- Tradycyjna pascha wielkanocna »
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
- 5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z...
5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć
Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z każdym rokiem decyduje się coraz więcej osób. Jednocześnie wokół tej substancji narosło sporo mitów. W...
- Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm? Czy napoje energetyzujące wpływają na...
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Czy napoje energetyzujące wpływają na nasze zdrowie? Co dzieje się w organizmie po wypiciu tzw. energetyka? Czym można je zastąpić? Napoje...
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy Gorgonzola to włoski niebieski ser...
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty...
- Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę? Prozdrowotne właściwości konopi...
Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę?
Prozdrowotne właściwości konopi włóknistych były znane już w starożytności. Obecnie coraz więcej osób korzysta z produktów konopnych, które są...
POZOSTAŁE ARTYKUŁY
09.12.2015
Rodzynki to jedna z ulubionych słodkich przekąsek dzieci i dorosłych, a także niezastąpiony dodatek do lodów, ciast, babeczek czy porannej owsianki. Rodzynki mają nad... WIĘCEJ
07.12.2015
Wydawać mogłoby się, że pielęgnacja skóry opiera się na stosowaniu odpowiednich kosmetyków i preparatów odżywczych. Niestety większość kosmetyków tylko tuszuje naturalne... WIĘCEJ
05.12.2015
Sezon jesienno - zimowy jest bardzo nieprzychylny dla osób uprawiających sport na świeżym powietrzu niezwiązany z zimowymi dyscyplinami. Jesienne chłody i zimowe mrozy mogą... WIĘCEJ
03.12.2015
12 wigilijnych potraw to polska tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy też dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem... WIĘCEJ
03.12.2015
Czekolada jest jednym z ulubionych produktów spożywczych nie tylko dzieci, ale i wielu dorosłych. Unikana przez większość osób dbających o sylwetkę, często staje się... WIĘCEJ
01.12.2015
Pierwotnie barszcz biały był przygotowywany z kiszonych liści barszczu zwyczajnego. Obecnie przygotowuje się go na bazie zakwasu z mąki pszennej. Żurek jest przygotowywany... WIĘCEJ
30.11.2015
Zakwaszenie jest skutkiem zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Powoduje ono, że płyny ustrojowe organizmu posiadają nieprawidłowy odczyn. W celu zachowania... WIĘCEJ
29.11.2015
Dieta feng shui wyróżnia się na tle innych diet pod tym względem, że nakazuje zwracać uwagę nie tylko na to, co znajduje się na talerzu, ale także na otoczenie, w którym są... WIĘCEJ
28.11.2015
Jumping Frog to innowacyjny program treningowy na trampolinach dla klubów fitness i siłowni. Składa się z kursu instruktażowego dla przyszłych trenerów oraz specjalnie... WIĘCEJ
27.11.2015
Kasza gryczana, podobnie jak w przypadku kaszy jaglanej, kiedyś święciła na polskich stołach triumfy, po czym została na pewien czas zapomniana. Dziś powraca do łask w... WIĘCEJ
25.11.2015
Na zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS) cierpi, wierząc statystykom większość kobiet. Oczywiście u jednych jego objawy są bardziej, a u innych mniej nasilone, niemniej... WIĘCEJ
23.11.2015
Konserwami nazywamy żywność zamkniętą głównie w puszkach, ale też i w słoikach czy nawet opakowaniach plastikowych. To, co charakteryzuje tego typu produkty, to przede... WIĘCEJ
22.11.2015
W okresie jesienno - zimowym warto zadbać o to, aby w jadłospisie znalazły się co najmniej dwie ciepłe potrawy, które są sycące i rozgrzewają organizm. Inspiracje można... WIĘCEJ
20.11.2015
Diety odchudzające opierają się na różnych zasadach. Niektóre pozwalają na jedzenie jedynie wybranych produktów (lecz w nieograniczonych ilościach), jak np. bardzo... WIĘCEJ
18.11.2015
Nektarynka, czyli odmiana brzoskwini charakteryzująca się gładką skórką (brak jej kojarzonego z brzoskwiniami meszku), to bogate źródło witamin oraz minerałów. Jest nie... WIĘCEJ
16.11.2015
Trening Tabata jest interwałowym treningiem metabolicznym angażującym mięśnie ciała i zwiększającym metabolizm. Tabata to metoda treningowa opracowana w latach 90. przez... WIĘCEJ
14.11.2015
Genodieta jest sposobem odchudzania, który znacznie poprawia jakość i długość życia. Opiera się ona na ustaleniu indywidualnego profilu genów. Genodieta wiąże się z... WIĘCEJ
12.11.2015
Nasz układ odpornościowy to niezwykle silny mechanizm do walki z bakteriami i wirusami, które właśnie jesienią zaczynają "frontalny" atak. Nie od dziś wiadomo, że dieta,... WIĘCEJ
11.11.2015
Sumak jest przyprawą posiadającą kwaskowy smak i czerwony kolor. Egzotyczny dodatek do potraw należy do charakterystycznych elementów tureckiej i arabskiej kuchni. Sumak... WIĘCEJ
09.11.2015
W dymie papierosowym wciąganym przez palaczy do płuc znajduje się ponad 4 tysiące szkodliwych substancji (w tym część o działaniu kancerogennym!). Najlepszym sposobem na... WIĘCEJ
NOWOŚCI PRODUKTOWE
Producent: Helio
W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t
NOWOŚCI WYDAWNICZE
Julie M. Simon
Wydawnictwo: Vital
Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper
POPULARNE ARTYKUŁY
- Wzmocnij swoją odporność - jak przetrwać sezon jesienno-zimowy bez przeziębień
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Ciasta i desery na przyjęcia dla dzieci
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Kotlety jajeczne z twarogiem
8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie...
CZY WIESZ, ŻE
OSTATNIO NA FORUM
LOSOWA DIETA
Dieta japońskaZałożenia - dieta japońska: Dieta japońska według autorów książki Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a ma ambicję zrewolucjonizować przyzwyczajenia żywieniowe dzięki nauce, jak delektować się jedzeniem. To właśnie w Japonii, w porównaniu z innymi uprzemysłowionymi krajami, jest najmniej osób otyłych (stanowią one zaledwie 4% ludności, w USA otyła... WIĘCEJ