Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
MENU
- SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI
- ODŻYWIANIE
- PRZEPISY KULINARNE
- KUCHNIA
- DIETY I ODCHUDZANIE
- FITNESS I URODA
- KALKULATORY
- Kalkulator BMI
- Kalkulator BMI dla dzieci i młodzieży
- Kalkulator BAI - Wskaźnik Otłuszczenia Ciała
- Kalkulator WHR
- Kalkulator spalania kalorii
- Kalkulator PPM - Podstawowa Przemiana Materii
- Kalkulator CPM - Całkowita Przemiana Materii
- Kalkulator zawartości alkoholu we krwi
- Kalkulator miar i wag kuchennych
- Kalkulator idealnej wagi
- Kalkulator odchudzania i przybierania na wadze
- Kalkulator zawartości tkanki tłuszczowej
- Kalkulator zapotrzebowania na witaminy i minerały
- Kalkulator zapotrzebowania na makroskładniki
- Kalkulator zapotrzebowania na aminokwasy egzogenne
- Kalkulator cholesterolu i trójglicerydów - interpretacja, normy, proporcje
- POLECAMY
OSTATNIO DODANE PRZEPISY
- Świąteczny żurek »
- Chłodnik litewski z jajkiem »
- Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim »
- Dyniowe spice latte »
- Puszysty sernik z bezą »
- Zupa z kurkami »
- Tiramisu z mascarpone »
- Kurczak Tikka Masala »
- Zupa krem z dyni i gruszki »
- Zupa czosnkowa »
- Szparagi w boczku »
- Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami »
- Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem »
- Ryż z owocami morza i szafranem »
- Tradycyjna pascha wielkanocna »
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
- 5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z...
5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć
Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z każdym rokiem decyduje się coraz więcej osób. Jednocześnie wokół tej substancji narosło sporo mitów. W...
- Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm? Czy napoje energetyzujące wpływają na...
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Czy napoje energetyzujące wpływają na nasze zdrowie? Co dzieje się w organizmie po wypiciu tzw. energetyka? Czym można je zastąpić? Napoje...
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy Gorgonzola to włoski niebieski ser...
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty...
- Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę? Prozdrowotne właściwości konopi...
Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę?
Prozdrowotne właściwości konopi włóknistych były znane już w starożytności. Obecnie coraz więcej osób korzysta z produktów konopnych, które są...
POZOSTAŁE ARTYKUŁY
12.02.2015
Pierwsze poważne doniesienia na temat amigdaliny, czyli witaminy B17 pojawiły się w latach 40. i 50. XX wieku, kiedy Amerykanin Ernst T. Krebs jr. (nie był on ani... WIĘCEJ
10.02.2015
Jak dobrze wybrać wino? Wino białe czy czerwone? Wytrawne czy słodkie? Schłodzone czy też z temperaturą pokojową? Pytania te zadaje sobie większość z nas, kiedy staje się w... WIĘCEJ
08.02.2015
Cukrzyca jest chorobą metaboliczną, która polega na tym, że wydzielanie insuliny jest zbyt niskie, a poziom glukozy (cukru) we krwi jest podwyższony. Przyczyna tego tkwi w... WIĘCEJ
06.02.2015
O tym, za maliny są smaczne, wie każdy z nas. Warto jednak poznać też ich wartości odżywcze (a więc i właściwości lecznicze), pochodzenie oraz co może okazać się... WIĘCEJ
05.02.2015
Produkty mleczne są tymi, które goszczą na naszych stołach niezwykle często. Warto wiedzieć, iż nie zawsze musimy je kupować - w domu sami możemy zrobić jogurt, kefir,... WIĘCEJ
03.02.2015
Antyzdrowotne zachowania kobiet w czasie ciąży stwarzają duże ryzyko dla prawidłowego przebiegu ciąży oraz rozwoju noworodka i dziecka w kolejnych latach życia. Narodowy... WIĘCEJ
02.02.2015
Kulinarne afrodyzjaki to produkty spożywcze, które mają, zgodnie z panująca opinią, potwierdzoną przez badania naukowe, wzmagać popęd płciowy lub zwiększać potencję.... WIĘCEJ
01.02.2015
Wśród witamin grupy B znajduje się kwas orotowy. Kryje się on pod symbolem B13. Jego głównym źródłem są warzywa korzeniowe, serwatka i kwaśne mleko i jagnięcina. Nie wiemy... WIĘCEJ
30.01.2015
Pilates uchodzi do jednych z najskuteczniejszych sposobów na utrzymanie dobrej kondycji i smukłej sylwetki. Pierwsze zestawy treningowe zostały opracowane przez Józefa... WIĘCEJ
28.01.2015
Związek między dietą (odżywianiem) a szansami na spłodzenie potomstwa nie jest wymysłem znachorów czy entuzjastów medycyny naturalnej. Dowodów na jego istnienie dostarcza... WIĘCEJ
26.01.2015
Zaburzenia odżywiania rozwijają się pod wpływem czynników środowiskowych i osobowościowych. Nieco mniejsze znaczenie mają czynniki genetyczne i organiczne. Objawy... WIĘCEJ
24.01.2015
Dynia jest warzywem sezonowym, którego obecność w naszej diecie jest nie do przecenienia - dynia ma mało kalorii, ale wiele wartości odżywczych. Tym samym stanowi idealny... WIĘCEJ
22.01.2015
Nasiona soi są bogatym źródłem białka, witamin i minerałów. Sojowe produkty są od dawien dawna obecne w azjatyckiej kuchni. Azjaci jedzą zarówno niefermentowane, jak i... WIĘCEJ
20.01.2015
Jak wybrać dobrą patelnię i czym się kierować przy zakupie? Odpowiedź na to pytanie powinny znać nie tylko osoby, których pasją jest gotowanie ale tak naprawdę wszyscy,... WIĘCEJ
18.01.2015
Zmiana nawyków żywieniowych powinna odbyć się na podstawie planu. Osoba, która chce zmienić sposób odżywiania powinna ustalić główny cel oraz kilka szczegółowych. Bardzo... WIĘCEJ
16.01.2015
Suszone owoce - czyli śliwki, morele, rodzynki, żurawina, daktyle, banany, figi to popularny dodatek do owsianek, batoników czy domowych (i nie tylko) ciast. Czy warto je... WIĘCEJ
14.01.2015
Otyłość jest interdyscyplinarnym problemem, a jej przyczyny i skutki mogą dotkną różnych sfer funkcjonowania człowieka, w tym sfery psychicznej. Oddziaływania... WIĘCEJ
12.01.2015
Gotowanie na parze jakiś czas temu stało się bardzo modne. Jednakże, czy naprawdę warto rezygnować z tradycyjnego gotowania? Jeśli tak, to dlaczego? Na parze gotujemy przy... WIĘCEJ
11.01.2015
W czasie ciąży w kobiecym organizmie zachodzi wiele zmian. Wymaga do szczególnej dbałości o zdrowie. Każda przyszła mama powinna przestrzegać kilku zasad odżywiania.... WIĘCEJ
09.01.2015
Zimne sosy, czyli ketchup (keczup), musztarda oraz majonez to popularne dodatki, które wzbogacić mogą smak bardzo wielu dań. Co więcej, niektóre nieudane kulinarne próby, a... WIĘCEJ
NOWOŚCI PRODUKTOWE
Producent: Helio
W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t
NOWOŚCI WYDAWNICZE
Julie M. Simon
Wydawnictwo: Vital
Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper
POPULARNE ARTYKUŁY
- Wzmocnij swoją odporność - jak przetrwać sezon jesienno-zimowy bez przeziębień
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- 5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przegląd rosyjskich deserów
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Kotlety jajeczne z twarogiem
8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno...
CZY WIESZ, ŻE
OSTATNIO NA FORUM
LOSOWA DIETA
Dieta bezmlecznaZałożenia - dieta bezmleczna: Mleko i jego przetwory najczęściej wywołują reakcje alergiczne lub nietolerancje pokarmowe. Na alergię na białko mleka krowiego cierpią najczęściej niemowlęta i małe dzieci. Alergia ta pojawia się u około 3% dzieci w wieku do 4 lat. Z biegiem czasu, jeśli jest stosowana dieta eliminacyjna bezmleczna, organizm... WIĘCEJ