Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Jak wyszczuplić uda - ćwiczenia na szczupłe uda Jak wyszczuplić uda - ćwiczenia na szczupłe uda

26.10.2014

Zgodnie z współczesnym kanonem piękna kobiece uda powinny być zgrabne i szczupłe. Każda kobieta może posiadać smukłe nogi, jeżeli podejmie wyzwanie oraz będzie wykonywać... WIĘCEJ


Aspartam - niskokaloryczny, słodki ale szkodliwy Aspartam - niskokaloryczny, słodki ale szkodliwy

23.10.2014

Aspartam jest sztucznym słodzikiem dodawanym do artykułów spożywczych zamiast cukru. Zawiera on 4 kcal w 100 g i jest zarazem prawie 180 razy słodszy. Na produktach... WIĘCEJ


Nie dosładzaj sobie życia - cukier a choroby serca Nie dosładzaj sobie życia - cukier a choroby serca

21.10.2014

Cukier dostarczany organizmowi wraz z pożywieniem nie jest całkowicie trawiony i zamieniany na energię. Jego część poprzez hormon insulinę zostaje przekształcona w wątrobie... WIĘCEJ


Wszystko o żelatynie Wszystko o żelatynie

19.10.2014

Żelatyna jest najpopularniejszą substancją żelującą wykorzystywaną w przemysłowej produkcji żywności oraz domowych kuchniach. Jej wykorzystywanie umożliwia, w zależności od... WIĘCEJ


Najnowsze trendy w odchudzaniu i popularne diety Najnowsze trendy w odchudzaniu i popularne diety

17.10.2014

Moda na szczupłą sylwetkę obowiązuje od dekad - moda na odchudzające diety czy suplementy wciąż się zmienia. Poszukiwanie idealnego środka na zrzucenie zbędnych kilogramów... WIĘCEJ


Złe trawienie - jak zapobiegać niestrawności? Złe trawienie - jak zapobiegać niestrawności?

16.10.2014

Procesy trawienne, a więc trawienie odbywają się w przewodzie pokarmowym, który ma postać rurki o długości kilku metrów. Rozpoczyna się w ustach, a kończy odbytem. Przewód... WIĘCEJ


Kuchnia molekularna Kuchnia molekularna

15.10.2014

Kuchnia molekularna to jeden z współczesnych kulinarnych trendów zdobywający coraz to większe rzesze zwolenników. Budzi zainteresowanie, co nie może dziwić - już samo to... WIĘCEJ


Czosnek - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Czosnek - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

13.10.2014

Czosnek oraz aromatyzowane nim dania jedni uwielbiają, inni nienawidzą. Jego smak i aromat są na tyle charakterystyczne, że czosnku po prostu da się pomylić z żadnym innym... WIĘCEJ


Główni marnotrawcy energii - żywność powodująca zmęczenie Główni marnotrawcy energii - żywność powodująca zmęczenie

10.10.2014

Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że niektóre produkty powodują zmęczenie. Wśród głównych marnotrawców energii znajduje się kofeina i biały cukier. Niektóre produkty... WIĘCEJ


Dieta anti-age. Jak spowolnić procesy starzenia? Dieta anti-age. Jak spowolnić procesy starzenia?

09.10.2014

Badania na temat spowolnienia procesów starzenia (aging) są prowadzone na całym świecie przez naukowców. Szczególną uwagę poświęcają oni uszkodzeniom powodowanym przez... WIĘCEJ


Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać? Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?

07.10.2014

Ocet to wodny roztwór kwasu octowego. Octy, wytwarzane zgodnie z oryginalnymi recepturami, są produktami naturalnymi. Powstają w wyniku fermentacji - to bakterie octowe... WIĘCEJ


Ćwiczenia zza biurka Ćwiczenia zza biurka

06.10.2014

Siedząca pozycja jest nienaturalnym położeniem ciała przyczyniającym się do nadmiernego obciążenia kręgosłupa. Osoby wykorzystujące w pracy komputer spędzają wiele czasu w... WIĘCEJ


Cukier masz we krwi. Jak utrzymać go w ryzach? Cukier masz we krwi. Jak utrzymać go w ryzach?

04.10.2014

Cukier we krwi jest podstawową i najlepiej dostępną substancją energetyczną. Ustrój może wytworzyć energię dopiero wtedy, gdy substancje zapasowe zostaną przekształcone w... WIĘCEJ


Dieta eliminacyjna dla alergików Dieta eliminacyjna dla alergików

02.10.2014

Reakcja alergiczna to odpowiedź układu odpornościowego (a dokładniej - przeciwciał immunoglobulin E) na pojawienie się w organizmie jakiegoś składnika rozpoznawanego przez... WIĘCEJ


Czy warto jeść drób? Czy warto jeść drób?

01.10.2014

Mięsa w zależności od stężenia barwnika w mięśniach - mioglobiny dzielimy na białe i czerwone. Gatunki drobiu należące do mięs białych to: indyk i kurczak, natomiast do... WIĘCEJ


Co to jest trening kardio? - korzyści i zalety Co to jest trening kardio? - korzyści i zalety

28.09.2014

Trening kardio (zwany też cardio) pozwala skutecznie pozbyć się nadwagi. Jeśli do zmiany w zakresie aktywności fizycznej dodamy zmianę dotychczasowego sposobu odżywiania,... WIĘCEJ


Mięso a zagrożenia mikrobiologiczne. Co warto wiedzieć? Mięso a zagrożenia mikrobiologiczne. Co warto wiedzieć?

27.09.2014

Zagrożenia mikrobiologiczne dotyczące żywności są wywołane przez bakterie i toksyny wytworzone przez drobnoustroje. Mięso jest jednym z głównych źródeł zagrożeń... WIĘCEJ


Kompulsywne objadanie się. Jakie są objawy? Jak rozwiązać problem? Kompulsywne objadanie się. Jakie są objawy? Jak rozwiązać problem?

26.09.2014

Kompulsywne objadanie się należy do grona zaburzeń odżywiania, podobnie jak anoreksja i bulimia. Należy do grona uzależnień związanych z jedzeniem. Kompulsywne objadanie... WIĘCEJ


Syrop z agawy Syrop z agawy

25.09.2014

Syrop z agawy, inaczej nektar z agawy, to jeden z coraz popularniejszych zamienników białego cukru czy miodu. Jego dostępność, choć na razie głównie w sklepach z żywnością... WIĘCEJ


10 najzdrowszych warzyw 10 najzdrowszych warzyw

24.09.2014

O tym, że warzywa są najzdrowszym pokarmem wiemy od dawna. Czy wiesz, które z nich są najbogatszą skarbnicą minerałów, witamin i substancji aktywnych? Warzywa są podstawą... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 |   »


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »