Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Halibut - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Halibut - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

09.05.2021

Halibut jest smaczną i wartościową pod względem wartości odżywczych rybą, jednak przez wielu ludzi niedocenianą rybą. Tymczasem warto go spożywać, ponieważ jest źródłem... WIĘCEJ


Przegląd popularnych gadżetów sportowych Przegląd popularnych gadżetów sportowych

25.04.2021

Z roku na rok za zdrowym trybem życia podąża coraz więcej zwolenników. Profesjonalni sportowcy i ludzie, którzy regularnie trenują, muszą zadbać o należyty sprzęt sportowy... WIĘCEJ


Orzechy kola. Charakterystyka, wpływ na zdrowie i zastosowanie Orzechy kola. Charakterystyka, wpływ na zdrowie i zastosowanie

19.04.2021

Orzeszki kola są mało znanym produktem żywnościowym. Mają jednak wiele właściwości zdrowotnych, więc warto przyjrzeć się im bliżej. Mogą być idealnym dodatkiem do deserów i... WIĘCEJ


Charakterystyka warzyw liściowych Charakterystyka warzyw liściowych

14.04.2021

Warzywa liściowe to popularna i bardzo rozpowszechniona grupa surowców roślinnych, która jest chętnie stosowana w gastronomii jako element sałatek oraz surówek. Liściowe... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na dania z kaszą kuskus Pomysły kulinarne na dania z kaszą kuskus

08.04.2021

Kasza kuskus to otrzymywany z pszenicy twardej produkt o postaci małych ziarenek o średnicy 1 mm. Wywodzi się z kuchni krajów Maghrebu, czyli północno-zachodniej Afryki -... WIĘCEJ


Kasza bulgur - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Kasza bulgur - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

03.04.2021

Kasza bulgur to rodzaj kaszy z pszenicy twardej, który jest produktem otrzymywanym przez gotowanie, a następnie wysuszanie ziaren. Jest doceniana przez mieszkańców krajów... WIĘCEJ


Kuchnia islandzka Kuchnia islandzka

29.03.2021

Kuchnia islandzka jest prosta, urozmaicona i smaczna. Mieszkańcy Islandii mówią, że ich baranina i jagnięcina są najlepsze na świecie. Sposób przygotowania niektórych... WIĘCEJ


Guarana - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie Guarana - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie

27.03.2021

Guarana (Paullinia cupana) jest rośliną pochodzącą z Ameryki Południowej i Środkowej. Jej lecznicze właściwości znane są od dawna i były wykorzystywane już przez rdzennych... WIĘCEJ


Czy warto jeść podroby? Rodzaje podrobów, kalorie, wartości odżywcze Czy warto jeść podroby? Rodzaje podrobów, kalorie, wartości odżywcze

21.03.2021

Podroby to dla wielu osób mięso dość kontrowersyjne. Ponieważ są tanie, to niektórzy uważają je za produkt gorszej jakości. Nie każdy za nimi przepada, głównie dlatego, że... WIĘCEJ


Jakie owoce wspierają trawienie? Jakie owoce wspierają trawienie?

18.03.2021

Zdrowym sposobem na walkę z zaparciami jest włączenie do diety owoców pobudzających trawienie. Warto postawić na cytrusy, owoce suszone i te z drobnymi pestkami. Dobrym... WIĘCEJ


Gotu kola - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie Gotu kola - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie

14.03.2021

Gotu kola znana również pod nazwą wąkrotka azjatycka (Centella asiatica L.), jest jedną cenionych od wieków i stosowanych na szeroką skalę roślin leczniczych. Należy do... WIĘCEJ


Chrom - funkcje, zapotrzebowanie i źródła Chrom - funkcje, zapotrzebowanie i źródła

12.03.2021

Chrom jest jednym z ważnych mikroelementów w organizmie. Zawartość chromu w ciele dorosłego człowieka szacuje się na ok. 1-6 mg. Jego nazwa wywodzi się z języka greckiego... WIĘCEJ


Owoce kandyzowane - czy są zdrowe? Rodzaje, wartości odżywcze i zastosowanie Owoce kandyzowane - czy są zdrowe? Rodzaje, wartości odżywcze i zastosowanie

10.03.2021

Owoce kandyzowane to smaczny zamiennik powszechnie spożywanych słodyczy. Kolorowe i słodkie owoce przypadną do gustu szczególnie dzieciom. Można je dodawać do muesli i... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na dania z dodatkiem anchois Pomysły kulinarne na dania z dodatkiem anchois

08.03.2021

Najwięcej anchois, czyli przetworów z sardeli europejskiej spożywają Japończycy, Amerykanie i Brytyjczycy. W ostatnich latach stały się bardzo popularne także w Polsce.... WIĘCEJ


Aktywność fizyczna w osteoporozie Aktywność fizyczna w osteoporozie

06.03.2021

Osteoporoza to niebezpieczna choroba kości, która dotyka coraz więcej ludzi na całym świecie. Systematyczny wysiłek fizyczny może uchronić organizm przed rozwojem... WIĘCEJ


Ginkgo biloba - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie Ginkgo biloba - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie

04.03.2021

Ginkgo biloba (miłorząb dwuklapowy) to jeden z najstarszych gatunków drzew. Substancje bioaktywne w nim obecne, mogą usprawniać krążenie krwi, co chroni przed... WIĘCEJ


Kuchnia mongolska Kuchnia mongolska

02.03.2021

Ogromne obszary, które nie nadają się do uprawy i srogi klimat, spowodowały, że kuchnia mongolska składa się przede wszystkim z mięsa. Ten pokarm w surową zimę ma zapewnić... WIĘCEJ


Grzyby uprawne - charakterystyka i wartości odżywcze Grzyby uprawne - charakterystyka i wartości odżywcze

28.02.2021

Grzyby uprawne to bardzo popularny produkt spożywczy, który jest chętnie wykorzystywany w gastronomii. W ostatnich latach zwiększyło się zainteresowanie wieloma gatunkami... WIĘCEJ


Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej

25.02.2021

Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej to pośrednia ocena stanu zdrowia populacji, która bazuje na sprawdzeniu długości życia, zachorowalności na dane... WIĘCEJ


Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie

23.02.2021

Pierwsza receptura na paprykarz szczeciński powstała w latach 60. XX wieku w Szczecinie. Nic dziwnego, że miasto znane jest z tego specjału. Paprykarz to konserwa... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | . . . . | 82 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »