Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Grzyby reishi - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie Grzyby reishi - charakterystyka, właściwości zdrowotne i zastosowanie

17.05.2022

Z wyjątkowych właściwości grzybów reishi korzystano w krajach azjatyckich już kilka tysięcy lat temu, a tradycyjna medycyna Dalekiego Wschodu docenia je do dzisiaj. Z uwagi... WIĘCEJ


Jak oszczędzać pieniądze w kuchni? Jak oszczędzać pieniądze w kuchni?

12.05.2022

Chcąc oszczędzać pieniądze, warto zacząć od kuchni. Sporo pieniędzy zaoszczędzimy także na jedzeniu. Okazuje się jednak, że metod na rozsądne gospodarowanie finansami jest... WIĘCEJ


Dieta w chorobach neurologicznych Dieta w chorobach neurologicznych

25.04.2022

Choroby neurologiczne są wynikiem zaburzeń funkcjonowania układu nerwowego i stanowią narastający problem społeczny, medyczny oraz ekonomiczny. Do kategorii tej należy... WIĘCEJ


Toksoplazmoza - przyczyny, objawy, leczenie, profilaktyka Toksoplazmoza - przyczyny, objawy, leczenie, profilaktyka

20.04.2022

Toksoplazmoza to powszechna choroba pasożytnicza wywoływana przez pierwotniaka Toxoplasma gondii. Mimo że pasożyt zakaża mnóstwo ludzi na całym świecie, to u przeważającej... WIĘCEJ


Kwasy fenolowe i ich właściwości prozdrowotne Kwasy fenolowe i ich właściwości prozdrowotne

11.04.2022

Kwasy fenolowe to grupa organicznych związków chemicznych należące do grupy polifenoli, które wykazują w ludzkim organizmie zróżnicowaną aktywność biologiczną, podyktowaną... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na dania z dodatkiem cukinii Pomysły kulinarne na dania z dodatkiem cukinii

04.04.2022

Cukinia to smaczne i uniwersalne warzywo, które można wykorzystać w kuchni na różne sposoby. Pasuje niemal do wszystkiego - można dodać ją do leczo, gulaszu, kotletów,... WIĘCEJ


Skąd wzięła się tradycja wielkanocnych słodyczy z czekolady? Skąd wzięła się tradycja wielkanocnych słodyczy z czekolady?

01.04.2022

Jakie masz skojarzenia ze świętami Wielkiej Nocy? Koszyczek ze święconką, wspólne śniadanie, mokry Śmigus Dyngus? A może czekoladowe jajka i zajączki albo cukrowe baranki?... WIĘCEJ


Nugat - jak powstaje? Skład, wartości odżywcze i właściwości nugatu Nugat - jak powstaje? Skład, wartości odżywcze i właściwości nugatu

01.04.2022

Nugat to tradycyjny słodki deser, który wytwarza się z miodu, cukru, orzechów i białek. Powstałą masę umieszcza się pomiędzy waflami. Niekiedy zamiast prażonych orzechów... WIĘCEJ


System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score - czy rzeczywiście promuje tylko zdrowe produkty? System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score - czy rzeczywiście promuje tylko zdrowe produkty?

30.03.2022

W Komisji Europejskiej trwają prace nad wprowadzeniem systemu znakowania wartością odżywczą na froncie opakowania (FOPNL). Jednym z rozważanych rozwiązań jest Nutri-Score,... WIĘCEJ


Wędliny podrobowe - rodzaje, charakterystyka, wartości odżywcze i zdrowotne Wędliny podrobowe - rodzaje, charakterystyka, wartości odżywcze i zdrowotne

24.03.2022

Popularną grupą wyrobów mięsnych są wędliny podrobowe. Konsumenci cenią ich niepowtarzalne walory smakowe, będące efektem oryginalnych przepisów, z zastosowaniem różnego... WIĘCEJ


Właściwości kosmetyków z minerałami z Morza Martwego. Kiedy po nie sięgać? Właściwości kosmetyków z minerałami z Morza Martwego. Kiedy po nie sięgać?

15.03.2022

Minerały, woda, sól, a nawet błoto z Morza Martwego są doceniane w pielęgnacji i od dawna stosowane w kosmetyce. Ich pozytywny wpływ na skórę został potwierdzony w licznych... WIĘCEJ


Co można kisić? Przepisy kulinarne na domowe kiszonki z owoców i warzyw Co można kisić? Przepisy kulinarne na domowe kiszonki z owoców i warzyw

09.03.2022

W polskiej kuchni zdecydowanie najpopularniejszymi kiszonkami są ogórki i kapusta. Na szczęście mamy dużo więcej możliwości. Co możemy kisić na zimę, aby później... WIĘCEJ


Jakie warzywa wspierają trawienie? Jakie warzywa wspierają trawienie?

27.02.2022

Obecnie coraz więcej ludzi cierpi z powodu zaburzeń trawiennych. Skutecznym i zdrowym sposobem w walce z zaparciami jest wprowadzenie do diety warzyw poprawiających... WIĘCEJ


Kwas galusowy i jego właściwości prozdrowotne Kwas galusowy i jego właściwości prozdrowotne

22.02.2022

Kwasy fenolowe to grupa substancji szeroko rozpowszechnionych w świecie roślin. Wśród tych związków na szczególną uwagę zasługuje kwas galusowy. Występuje m.in. w... WIĘCEJ


Kuchnia malezyjska Kuchnia malezyjska

17.02.2022

Kuchnia malezyjska to mieszanka kuchni trzech podstawowych grup etnicznych: indyjskiej, chińskiej i malajskiej. Mieszanka nie tylko składników, ale i technik kulinarnych.... WIĘCEJ


Miruna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Miruna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

10.02.2022

Miruna to chuda, niskokaloryczna i smaczna ryba, która najliczniej zasiedla wody zachodniego Pacyfiku. Ma bardzo delikatne mięso i wiele wartości odżywczych. W Polsce... WIĘCEJ


Perfumy - jak powstają? Jaki jest ich skład i działanie? Perfumy - jak powstają? Jaki jest ich skład i działanie?

07.02.2022

Perfumy to ulubione zapachy, które świetnie podkreślają osobowość człowieka, współgrają z jego emocjami i nadają stylizacji unikalnego charakteru. Znane są od tysięcy lat i... WIĘCEJ


Koci pazur (vilcacora) - właściwości lecznicze, zastosowanie Koci pazur (vilcacora) - właściwości lecznicze, zastosowanie

03.02.2022

Vilcacora, zwana powszechnie kocim pazurem to roślina rosnąca w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej. Głównym surowcem stosowanym w lecznictwie są liście,... WIĘCEJ


Dieta w chorobie Alzheimera Dieta w chorobie Alzheimera

12.01.2022

Osoba z chorobą Alzheimera powinna stosować odpowiednią dietę zapewniającą wszystkie niezbędne substancje odżywcze. Co więcej, badania pokazują, że niektóre składniki... WIĘCEJ


Panga - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Panga - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

09.01.2022

Panga to ryba słodkowodna, która cieszy się w Polsce sporą popularnością. Można ją znaleźć nie tylko na sklepowych półkach, ale i w restauracyjnych menu. Nie zawiera ości,... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | . . . . | 83 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »