
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Sękacz - co to jest, jak powstaje i jakie ma właściwości?
Ślimaki we francuskim wydaniu, czyli winniczek na talerzu
Przewodnik po serach żółtych
Biotyna, czyli witamina H - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
Śmietana a śmietanka - rodzaje i zastosowanie, kalorie i wartości odżywcze
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Pomysły kulinarne na dania z dodatkiem anchois
POPULARNE PRZEPISY
Kukułcze jaja
Ciasto: Mąkę posiekaj z margaryną i cukrem. Rozetrzyj w dłoniach....Szynka w galarecie z farszem jajecznym
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę,...Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Ciasto z krówką i ze słonecznikiem
Białka oddziel od żółtek. Z białka ubij pianę, dodaj cukier, żółtka i...Pieczona szynka nadziewana papryką
W mięsie ostrym nożem zrób kieszeń. Paprykę oczyść i posiekaj, szpinak...
CZY WIESZ, ŻE
Jabłko jabłku nierówne. Zastanawiacie się dlaczego jedne jabłka po ugryzieniu od razu ciemnieją, a inne nie? Związane jest to z występowaniem w nich witaminy C. Witamina C jako świetny antyutleniacz hamuje proces ciemnienia, którym podlegają jabłka. Ciemnienie związane jest z reakcją z otoczeniem, wpływ na nie ma zarówno światło, jak i temperatura. A zatem im więcej witaminy C zawiera jabłko, tym wolniej podlega temu procesowi i na odwrót. Jeśli jabłko długo pozostaje jasne, oznacza to, iż jest dobrym źródłem witaminy C.
OSTATNIO NA FORUM
Pożyczka - gdzie najlepiej ? »PixelNomad Korzystałam zarówno z kredytu w banku (też ING), jak i z prywatnej...
LOSOWA DIETA
Dieta fioletowaZałożenia - dieta fioletowa: Kolor fioletowy - oczyszcza organizm, wzmacnia w stanach chorobowych, zwłaszcza przy wszelkiego rodzaju zapaleniach. Korzystnie działa na kości, pomaga pohamować nadmierny apetyt. Ponadto ułatwia zaśnięcie. Produkty zalecane w diecie fioletowej: - niełuskane zboża, - bakłażany, - karczochy, - czarne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła