
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864
POPULARNE ARTYKUŁY
Chityna - jak działa?
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kasza gryczana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
POPULARNE PRZEPISY
Schabowe w cieście francuskim
Plastry boczku zrumień na rozgrzanej patelni. Kotlety umyj, osusz i...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Smażone frankfurterki z papryką
Cebule obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, osusz, usuń nasiona, a...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Para to sposób na zdrowie. A dokładniej gotowanie na parze. Powszechnie wiadomo, że gotując warzywa na parze, zachowujemy w ten sposób więcej witamin. Ale na parze możemy gotować nie tylko warzywa. Jeśli dbamy o sylwetkę, a także o nasze samopoczucie i zdrowie, równie dobrze na parze możemy gotować mięso czy też ryby. Kurczak ugotowany w parowarze będzie bardziej soczysty i miękki, a i ryba więcej niezbędnych składników, a gotując ją w folii, sprawimy, że po jej otwarciu pojawi się także przyjemny zapach. Poza tym gotowanie w parowarze to świetna alternatywa dla osób, które mają już dość tłustych i nudnych potraw.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta błękitnaZałożenia - dieta błękitna: Kolor błękitny - uspokaja, znieczula, likwiduje ból. To kolor odpowiedni dla osób z problemami naczyniowymi, skuteczny w walce z żylakami. Pomaga przy nadmiernym zatrzymaniu wody w organizmie i problemach z nerkami. Produkty zalecane w diecie błękitnej: - niełuskane zboża, - warzywa, - białe mięsa, np,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła