
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Energia w organizmie człowieka - skąd się bierze?
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Miętusek
Biszkopt: Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, pod koniec ubijania...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »Kasia9981 My od lat obieramy kierunek Bałtyk :) Upodobaliśmy sobie Juratę i ogólnie...
LOSOWA DIETA
Dieta japońskaZałożenia - dieta japońska: Dieta japońska według autorów książki Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a ma ambicję zrewolucjonizować przyzwyczajenia żywieniowe dzięki nauce, jak delektować się jedzeniem. To właśnie w Japonii, w porównaniu z innymi uprzemysłowionymi krajami, jest najmniej osób otyłych (stanowią one zaledwie 4% ludności, w USA otyła... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła