WYNIKI WYSZUKIWANIA

Po wielu latach popytu na sztuczne i syntetyczne składniki kosmetyków wzrasta zainteresowanie naturalnymi składnikami produktów roślinnych i zwierzęcych oraz ich pielęgnacyjnymi i odżywczymi właściwościami. Szczególną popularnością cieszą się natural

Kto z nas nie zna lub nie słyszał o sushi - japońskiej potrawie złożonej z gotowanego ryżu oraz (przeważnie surowych) dodatków w postaci owoców morza, wodorostów, rozmaitych warzyw i grzybów. Z ostatnich latach sushi cieszy się coraz większa popularn

Niewątpliwie masło jest zdrowe dopóki spożywa się je w rozsądnych ilościach - dlatego warto od czasu do czasu poświęcić chwilę na przygotowanie domowej pasty kanapkowej. Poniżej przedstawiamy proste przepisy na kanapkowe pasty. Masło można zastąpić n

Lato i jesień to pory roku, kiedy w naszych ogrodach i warzywniakach znaleźć można różnorodne sezonowe warzywa. Są one doskonałym materiałem na przygotowanie zup krem, które stanowić mogą ciekawe i zdrowe urozmaicenie naszych lunchów, obiadów i kolac

Awokado to owoc pestkowy drzewa, które rośnie w tropikalnych lasach Ameryki Środkowej i Meksyku. Awokado zawiera od 15 do 50% tłuszczu, dzięki czemu znalazło zastosowanie w produkcji oleju. W przeciwieństwie do innych olejów, olej z awokado tłoczy si

Awokado mimo wytrawnego smaku należy do grupy owoców. Charakteryzuje się ono właściwościami odżywczymi. Jedną z jego głównych zalet jest wysoka zawartość kwasu oleinowego oraz potasu. Awokado wywodzi się z Ameryki Południowej i w przeciwieństwie do i

Kuchnia: fusion (mix)
Dodany przez: NutriAdvicerka

Nikt już nie ma wątpliwości co do tego, że cukier szkodzi. Nie zmienia to jednak faktu, że czasem lubimy zjeść coś słodkiego do kawy lub przygotować smaczny deser dla rodziny czy przyjaciół. W takiej sytuacji warto mieć pod ręką kilka przepisów na be

Wśród dietetycznych trendów rozkwita awangardowa tendencja do przyrządzania deserów na bazie warzyw. I wcale nie chodzi tu o marchewkowe ciasto czy sernik z dodatkiem ziemniaków. Mistrzowie awangardowych deserów z warzyw przyrządzają creme brulee na

Przyjęło się, że to, co jest wysokokaloryczne, musi być niezdrowe. To błędne przekonanie wynika z promowania szkodliwych, niskokalorycznych diet, które nie tylko spowalniają metabolizm, ale też powoli przyczyniają się do niszczenia organizmu. Jak się

Kuchnia: śródziemnomorska
Dodany przez: Bartosh.89