WYNIKI WYSZUKIWANIA
Kawa żołędziówka to niezwykle interesujący zamiennik tradycyjnej kawy - ma bogaty smak i aromat, mogą ją pić niemal wszyscy, niezależnie od wieku oraz stanu zdrowia, wspomaga pracę układu pokarmowego... Zalety żołędziówki można wymieniać bez końca. W
Organizm składa się w 60% z wody. Niedobór płynów należy stale uzupełniać pijąc niskokaloryczne napoje. Poniżej został przedstawiony ranking najbardziej niskokalorycznych napojów. Większość z nich jest zdrowych i można je pić do woli. Wyjątkiem są ka
Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że niektóre produkty powodują zmęczenie. Wśród głównych marnotrawców energii znajduje się kofeina i biały cukier. Niektóre produkty spożywcze korzystnie wpływają na ogólny poziom energii oraz dodają witalności.
Ziarna kakaowca są najczystszą formą surowych orzechów kakaowca. Surowe ziarna kakaowca są prawdziwą bombą antyoksydantów a także żelaza, manganu, magnezu, chromu, cynku, potasu, miedzi, selenu, manganu, witaminy C i witamin z grupy B. Orzechy kakaow
Filiżanka czarnej, gorzkiej kawy lub wielki kubek słodkiej, aromatyzowanej kawy z mlekiem... Tak wygląda pierwszy "posiłek" dnia wielu z nas. Niektórzy jednak na tej jednej porcji kofeinowego napoju nie poprzestają. Kawa, jak wiadomo, pobudza, dodaje
Napoje typu cola, których bogata oferta na polskim rynku przyprawić może o zawrót głowy, są lubiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Są gazowane, słodkie, nalewane do butelek i puszek z kolorowymi etykietkami, a ich reklamy przekonują nas o tym
Kawa czy herbata? Odwieczne pytanie, który z tych napojów jest lepszy dla zdrowia i dla zachowania sylwetki. Zacznijmy od herbaty. Herbata wpływa na zwiększenie wytrzymałości fizycznej. Dodatkowo, jej zielona odmiana zawiera katechiny. Są to związki
Napoje energetyczne, popularne nie tylko wśród jeżdżących w długie trasy kierowców czy młodzieży przygotowującej się do sprawdzianów czy też egzaminów, wydają się być wspaniałym rozwiązaniem problemu przytłaczającego nas zmęczenia. Być może są faktyc
Zielona herbata, wraz z herbatą czerwoną i białą, podbija ostatnimi czasy serca Europejczyków, w tym też Polaków, których, przynajmniej do tej pory, ulubionym herbacianym napojem była herbata czarna. Jakie walory, oprócz niepowtarzalnego smaku, ma zi
Termogeneza jest procesem wytwarzania ciepła, podczas którego organizm spala kalorie, aby utrzymać odpowiednią temperaturę ciała. Należy do naturalnych przemian zachodzących w organizmie człowieka i zwierząt stałocieplnych. Jednym z jej rodzajów jest
Czekolada jest produkowana ze zmielonych ziaren kakaowca, a także dodatków poprawiających jej smak i aromat. Dawniej serwowano ją przede wszystkim w postaci napoju. Dziś przybiera kuszącą postać tabliczek i galanterii czekoladowej. Pomaga na zmęczen
Nazwa kawy wywodzi się z arabskiego słowa "kahwa" lub tureckiego "kakve" - Arabowie znali kawę od czasów średniowiecza, a do Europy przybyła ona w 1644 roku i od tamtej pory trwa jej nieustająca kariera na - nie tylko europejskich - stołach. Pierwszą