Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Odchudzanie na dobre - krok po kroku 
Odchudzanie na dobre - krok po kroku
17.05.2014

Przed rozpoczęciem programu utraty tkanki tłuszczowej należy starannie spisać swoje cele. Badania udowodniły, że spisanie celów zwiększa prawdopodobieństwo ich osiągnięcia. Powinny być skonkretyzowane, realistyczne i pozytywne. Należy ustalić odpowie



Szybka utrata wagi i jej wpływ na organizm 
Szybka utrata wagi i jej wpływ na organizm
09.05.2014

Zmniejszenie poziomu tkanki tłuszczowej może mieć korzystny wpływ na wydolność w przypadku różnych dyscyplin sportowych. Spadek wagi powinien być osiągnięty metodami zalecanymi przez naukowców i lekarzy. "Zdrowe" metody spadku wagi są przeciwstawiane



Tkanka tłuszczowa i jej wpływ na wydolność sportową 
Tkanka tłuszczowa i jej wpływ na wydolność sportową
06.05.2014

Zbyt duża masa ciała będąca rezultatem nagromadzenia się nadmiaru tkanki tłuszczowej bez wątpienia wpływa niekorzystnie w przypadku niemal każdej dziedziny sportu. Zaobserwowano negatywny wpływ nadmiaru tkanki tłuszczowej na siłę, szybkość, a także w



CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji 
CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji
11.04.2014

Sprzężony kwas linolowy zwany potocznie CLA jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest jednym z izomerów kwasu linolowego zawierającym dwa sprzężone wiązania podwójne. Znajduje się w pełnotłustym m



Preparaty z BCAA - korzyści i zagrożenia 
Preparaty z BCAA - korzyści i zagrożenia
02.04.2014

BCAA są grupą trzech rozgałęzionych aminokwasów, jakimi są walina, izoleucyna i leucyna. Stanowią 30% białka mięśniowego. Mają zdolność do zmniejszania rozpadu białek podczas intensywnych ćwiczeń, niemniej nie przynoszą większych korzyści niż supleme



Fasolamina - pomoże ci schudnąć 
Fasolamina - pomoże ci schudnąć
15.02.2014

Fasolamina jest substancją naturalną pozyskiwaną z fasoli zwyczajnej. Jednoroczna roślina, o której mowa, należy do rodziny bobowatych i pochodzi z Ameryki Południowej. Obecnie jest rozpowszechniona na całym świecie. Strąki fasoli zawierają nie tylko



Zawartość tkanki tłuszczowej i wody w organizmie 
Zawartość tkanki tłuszczowej i wody w organizmie
25.10.2010

Ludzkie ciało składa się m.in. z tłuszczu i wody. Tłuszcz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania ciała - amortyzuje stawy i chroni najważniejsze organy, pomaga regulować temperaturę ciała, przechowuje witaminy rozpuszczalne w tłuszczach takie



Insulina i leptyna - hormony zarządzające zasobami energetycznymi organizmu 
Insulina i leptyna - hormony zarządzające zasobami energetycznymi organizmu
08.09.2010

Jak ważne jest spożywanie pokarmów, niech świadczy fakt, że jelita jako jedyny organ poza mózgiem mają komórki neuronowe, które niezależnie zarządzają procesami wchłaniania składników odżywczych. Hormon o nazwie insulina, wytwarzany przez trzustkę -



  | 1 | 2 |   »