WYNIKI WYSZUKIWANIA
Przed rozpoczęciem programu utraty tkanki tłuszczowej należy starannie spisać swoje cele. Badania udowodniły, że spisanie celów zwiększa prawdopodobieństwo ich osiągnięcia. Powinny być skonkretyzowane, realistyczne i pozytywne. Należy ustalić odpowie
Zmniejszenie poziomu tkanki tłuszczowej może mieć korzystny wpływ na wydolność w przypadku różnych dyscyplin sportowych. Spadek wagi powinien być osiągnięty metodami zalecanymi przez naukowców i lekarzy. "Zdrowe" metody spadku wagi są przeciwstawiane
Zbyt duża masa ciała będąca rezultatem nagromadzenia się nadmiaru tkanki tłuszczowej bez wątpienia wpływa niekorzystnie w przypadku niemal każdej dziedziny sportu. Zaobserwowano negatywny wpływ nadmiaru tkanki tłuszczowej na siłę, szybkość, a także w
Sprzężony kwas linolowy zwany potocznie CLA jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest jednym z izomerów kwasu linolowego zawierającym dwa sprzężone wiązania podwójne. Znajduje się w pełnotłustym m
BCAA są grupą trzech rozgałęzionych aminokwasów, jakimi są walina, izoleucyna i leucyna. Stanowią 30% białka mięśniowego. Mają zdolność do zmniejszania rozpadu białek podczas intensywnych ćwiczeń, niemniej nie przynoszą większych korzyści niż supleme
Fasolamina jest substancją naturalną pozyskiwaną z fasoli zwyczajnej. Jednoroczna roślina, o której mowa, należy do rodziny bobowatych i pochodzi z Ameryki Południowej. Obecnie jest rozpowszechniona na całym świecie. Strąki fasoli zawierają nie tylko
Ludzkie ciało składa się m.in. z tłuszczu i wody. Tłuszcz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania ciała - amortyzuje stawy i chroni najważniejsze organy, pomaga regulować temperaturę ciała, przechowuje witaminy rozpuszczalne w tłuszczach takie
Jak ważne jest spożywanie pokarmów, niech świadczy fakt, że jelita jako jedyny organ poza mózgiem mają komórki neuronowe, które niezależnie zarządzają procesami wchłaniania składników odżywczych. Hormon o nazwie insulina, wytwarzany przez trzustkę -