Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Dieta 3D chili 
Dieta 3D chili
04.03.2020

Dieta 3D chili jest jednym z niewielu diet, która nie wymaga skrupulatnego liczenia kaloryczności posiłków, ani też głodowania. Jej innowacyjność względem innych diet sprowadza się do wspomagania utraty tkanki tłuszczowej przy użyciu odpowiednich prz



Zamień leczenie na jedzenie 
Zamień leczenie na jedzenie
04.03.2020

Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby



Czereśnie suszone 
Czereśnie suszone
04.03.2020

W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t



Olejek z drzewa herbacianego - właściwości zdrowotne i zastosowanie 
Olejek z drzewa herbacianego - właściwości zdrowotne i zastosowanie
02.03.2020

Olejek z drzewa herbacianego pozyskiwany jest z liści drzew rosnących na terenie Australii i Nowej Zelandii. Drzewo herbaciane ma ok. 7 metrów wysokości oraz charakterystyczną, białą korę. Rośnie najczęściej wzdłuż strumieni, rzek oraz na bagnistych



Domowe sposoby na suchą skórę dłoni 
Domowe sposoby na suchą skórę dłoni
29.02.2020

Sucha skóra naszych dłoni nie jest tylko problemem natury estetycznej. Szorstka skóra na dłoniach zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia pęknięć oraz drobnych ran, co może doprowadzić nawet do infekcji. Na suchą i popękaną skórę dłoni powinniśmy sto



Kuchnia marokańska 
Kuchnia marokańska
27.02.2020

Maroko to państwo leżące w północno-zachodniej Afryce nad Oceanem Atlantyckim i Morzem Śródziemnym. Należy do państw Maghrebu. Maroko jest krajem o bogatej historii, która ukształtowała zarówno zwyczaje, kulturę tego państwa, jak i marokańską gastron



Znaczenie wody i elektrolitów podczas wysiłku fizycznego 
Znaczenie wody i elektrolitów podczas wysiłku fizycznego
25.02.2020

Woda jest głównym składnikiem organizmu i może stanowić nawet 70% masy całego ciała. Występuje we wszystkich komórkach, tkankach, narządach i płynach ustrojowych. Jest środowiskiem do przeprowadzania wszystkich procesów życiowych w organizmie. W ciąg



Odchudzanie a chitozan 
Odchudzanie a chitozan
23.02.2020

Chitozan jest substancja pochodzenia naturalnego, a jej działanie jest bardzo zbliżone do działania błonnika. Jej właściwości polegają na tym, że pęcznieje w żołądku, przez co czujemy się syci na długi czas. Posiada działanie przeciwbakteryjne. Skute



Pomysły kulinarne na dania z łososia 
Pomysły kulinarne na dania z łososia
21.02.2020

W dzisiejszych czasach łosoś już na dobre zagościł na polskich stołach. Kiedyś kojarzony był z luksusowymi, drogimi, wykwintnymi daniami, dziś spotykany jest niemal w każdej restauracji oraz domowej kuchni. W wersji surowej łosoś jest składnikiem sus



Pajączki na nogach - objawy, leczenie i przyczyny 
Pajączki na nogach - objawy, leczenie i przyczyny
19.02.2020

Wyglądające niepozornie "pajączki’" na naszych nogach są jednym z najliczniej występujących objawów niewydolności żylnej. Skutkiem tego schorzenia może być m.in., nadciśnienie, długotrwałe stosowanie antykoncepcji hormonalnej, mała aktywność fizyczna



Nadwrażliwość pokarmowa - definicja, klasyfikacja i mechanizmy 
Nadwrażliwość pokarmowa - definicja, klasyfikacja i mechanizmy
17.02.2020

W ostatnim czasie odnotowuje się coraz większą ilość alergii pokarmowych oraz nietolerancji spożytych produktów żywnościowych. Jemy coraz więcej oraz nowych, nieznanych nam pokarmów. Czasem jednak składnik żywności dobrze tolerowany przez ogół popula



Co warto spożywać w przypadku niedoczynności tarczycy? 
Co warto spożywać w przypadku niedoczynności tarczycy?
15.02.2020

Niedoczynność tarczycy jest stanem, w którym tarczyca - niewielki gruczoł położony u podstawy szyi, produkuje za mało hormonów (trójjodotyroniny - T3, tyroksyny - T4 oraz kalcytoniny) w stosunku do potrzeb organizmu, co wpływa na metabolizm, gospodar



Przegląd francuskich deserów 
Przegląd francuskich deserów
13.02.2020

Francuska kuchnia to już legenda światowej gastronomii. Ser brie, camembert, roquefort, sos beszamel, ratatouille, małże, ślimaki czy świeże bagietki to jedne z wielu symboli gastronomii tego kraju, znane niemal każdemu pasjonatowi francuskich smaków



Czy napoje energetyzujące sprzyjają odchudzaniu? 
Czy napoje energetyzujące sprzyjają odchudzaniu?
11.02.2020

Napoje energetyzujące wielu osobom kojarzą się z dodatkową energią, większą sprawnością oraz poprawa koncentracji i uwagi. W swoim składzie napoje te, popularnie nazywane "energetykami" zawierają duże ilości cukru (ponad 10%), substancje pobudzające,



Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur 
Sałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur
09.02.2020

sałatki i surówki

Kuchnia: fusion (mix)

Dodany przez: NutriAdvicerka


mniej niż 30 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Kuchnia norweska 
Kuchnia norweska
09.02.2020

Norwegia, to jedno z państw Europy Północnej, leżące na Półwyspie Skandynawskim. Jego długa linia brzegowa znana jest szczególnie z popularnych fiordów, które są zarówno wizytówką, jak i najczęstszym skojarzeniem turystów z tym krajem. Oprócz tego No



Cukrzyca LADA - przyczyny, objawy i leczenie 
Cukrzyca LADA - przyczyny, objawy i leczenie
07.02.2020

Cukrzyca typu LADA jest chorobą o podłożu autoimmunologicznym, która ujawnia się zazwyczaj między 30 a 70 rokiem życia. Przebiega bezobjawowo przez dłuższy czas, a rozwój postępuje powoli, co przyczynia się do rozwoju powikłań. Ten rodzaj cukrzycy po



Zdrowa kawa - jak ją przygotować? 
Zdrowa kawa - jak ją przygotować?
05.02.2020

Picie kawy naturalnej dla wielu osób jest rytuałem, bez której większość z nas nie wyobraża sobie poranka. Posiada pozytywny wpływ na nasze zdrowie, ma właściwości pobudzające oraz zachwyca nas wyjątkowym aromatem. Aby jednak wykorzystać wszystkie uk



Witamina E - funkcje, zapotrzebowanie i źródła 
Witamina E - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
03.02.2020

Witamina E to nazwa wszystkich pochodnych tokoli, które wykazują aktywność biologiczną alfa-tokoferolu. Witamina E to cztery tokoferole oraz cztery tokotrienole. Każda z ośmiu form witaminy E wykazuje nieco inną aktywność biologiczną, wśród nich najw



Trądzik hormonalny u kobiet 
Trądzik hormonalny u kobiet
01.02.2020

Zburzenia hormonalne są częstą przyczyną występowania u kobiet trądziku hormonalnego. Wszystkiemu winne są chore nadnercza lub jajniki. Nadmiar androgenów, czy męskich hormonów ma wpływ na szereg zmian związanych z pojawieniem się trądziku. U kobiet



  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | . . . . | 379 |