
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Przewodnik po serach żółtych
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
POPULARNE PRZEPISY
Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Kremowy sos szparagowy
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Naczynia aluminiowe są szkodliwe. I chociaż mają wiele zalet, gdyż są lekkie i łatwo się nagrzewają, to udowodnione, że aluminium, z którego powstały, przedostaje się do żywności. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, iż aluminium przyczynia się bezpośrednio do powstawania choroby Alzheimera. Duże ilości uwalnianego aluminium mogą znaleźć się w jedzeniu szczególnie przy gotowaniu dań kwaśnych. Potrawy gotowane w aluminiowych garnkach często się przypalają - cienkie dno i dobre przewodzenie ciepła powoduje nierównomierne nagrzewanie się naczynia.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta w zatruciach pokarmowychZałożenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła