WYNIKI WYSZUKIWANIA
Zwykła klasyczna czekolada i surowa to produkty o zupełnie różnych właściwościach - jak zawsze w takich przypadkach różnica tkwi w stopniu przetworzenia produktu. Surową czekoladę, w porównaniu do zwykłych czekolad produkuje się z surowych, nieprażon
Antyoksydanty (przeciwutleniacze) neutralizując wolne rodniki zmniejszają ryzyko zachorowania na szereg chorób i spowalniają procesy starzenia się organizmu. Aktywność wolnych rodników jest szkodliwa dla zdrowia. Mogą one indukować procesy nowotworow
Sumak jest przyprawą posiadającą kwaskowy smak i czerwony kolor. Egzotyczny dodatek do potraw należy do charakterystycznych elementów tureckiej i arabskiej kuchni. Sumak może być dodawany do mięs, ryb, sałatek oraz ziemniaków. Kwaskowe nuty sumaka są
Krzew aronii, choć pochodzi z Ameryki Północnej uprawiany jest w Polsce niemal na masową skalę, jednak wśród polskich konsumentów owoce aronii nie są zbyt popularne. Zajadają się nią jednak mieszkańcy krajów, do których owe zbiory są eksportowane, cz
Antyoksydanty (przeciwutleniacze) są substancjami pomagającymi w neutralizowaniu wolnych rodników. Mają postać witamin, enzymów, minerałów oraz substancji fitochemicznych. Antyutleniacze pomagają w zmniejszeniu symptomów i ryzyka, jakie niesie za soe
Jagody acai są owocami rośliny nazywanej Euterpą warzywną pochodzącej z tropikalnych regionów Ameryki Południowej. Obecnie jest uprawiana w krajach leżących w strefie międzyzwrotnikowej. Z Euterpy uzyskuje się cenne jagody acai oraz tak zwane serce p
Antyoksydanty nazywane też przeciwutleniaczami albo antyutleniaczami to grupa związków chemicznych posiadających możliwość neutralizowania wolnych rodników tworzących się pod wpływem promieniowania ultrafioletowego, działania hormonów, zanieczyszczen