Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Przegląd substancji zagęszczających i żelujących stosowanych w żywności 
Przegląd substancji zagęszczających i żelujących stosowanych w żywności
27.09.2020

Substancje zagęszczające (zagęstniki) to związki chemiczne dodawane do żywności celem poprawy gęstości danych produktów. Dzięki zdolności wiązania znacznych ilości wody zwiększają lepkość produktów i poprawiają ich gęstość. Substancje żelujące to sub



Zamienniki jajek - jakimi produktami zastąpić jajka w przepisach? 
Zamienniki jajek - jakimi produktami zastąpić jajka w przepisach?
16.10.2019

Jeżeli zastanawiasz się czym zastąpić jajka w ulubionym przepisie, aby przyrządzić je dla osoby, która przeszła na weganizm, albo w jaki sposób uniknąć nadmiaru spożywania białka zwierzęcego w ulubionych przysmakach, mamy dla ciebie gotowe rozwiązani