Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Przepalone garnki i patelnie. Dlaczego nie powinno się ich używać? 
Przepalone garnki i patelnie. Dlaczego nie powinno się ich używać?
16.06.2016

Czy masz przepalone garnki i patelnie? Jeżeli nadal ich używasz do przygotowywania posiłków poniższe informacje mogą dać Ci sporo do myślenia. Przepalona, zniszczona powierzchnia garnka lub patelni staje się niemal niezdatna do użytku. Powierzchnia n



Masło klarowane i ghee (ghi) i ich właściwości 
Masło klarowane i ghee (ghi) i ich właściwości
20.04.2015

Masło klarowane jest wciąż mniej popularne od masła tradycyjnego, ale faktycznie coraz więcej osób zaczyna po nie sięgać podczas zakupów (i potem w domu, podczas przygotowywania posiłków). Klarowane masło polecane jest przez lekarzy i dietetyków jako



Olej rafinowany, oliwa z oliwek, a może masło, czyli jaki tłuszcz do czego 
Olej rafinowany, oliwa z oliwek, a może masło, czyli jaki tłuszcz do czego
14.10.2011

Smażenie - to podstawa naszej codziennej diety, zwłaszcza jeśli chodzi o smażenie mięsa. Tłuszcz jako nośnik smaku i zapachu jest bardzo przez nas pożądany, dlatego tak chętnie wszyscy wolą potrawy raczej smażone niż gotowane czy pieczone. Należy jed



Smażenie 
Smażenie
27.12.2008

Smażenie jest to proces obróbki termicznej żywności polegający na ogrzewaniu potrawy w środowisku oleju lub tłuszczu, podgrzanego do temperatury powyżej 100 stopni C, najczęściej w otwartym naczyniu, w wyniku czego żywność zatraca surowy charakter i