Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Jak wykorzystać fusy z kawy? Kilka ciekawych pomysłów
- Przewodnik po serach żółtych
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Kuchnia mongolska
- Przyprawy korzenne i ich właściwości
- Metody oceny sposobu żywienia
- Dieta Antoine'a - nowa odsłona żywienia na zasadzie niełączenia
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Karp w galarecie z mandarynkami
Karpia dokładnie umyj i pokrój w dzwonka. Włoszczyznę obierz. Dodaj... - Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Włoska sałatka z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami
Sałaty wymieszaj dokładnie z octem balsamicznym, szczyptą pieprzu i 2... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami
Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Formę... - Góralskie bryndzylki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i zmiel z bryndzą. Dodaj... - Sałatka z winogronami, gruszkami i serem pleśniowym
Ser pokrój w kostkę. Gruszkę umyj, osusz, usuń gniazdo nasiennie i...
CZY WIESZ, ŻE
Żywność mrożona nie jest mniej wartościowa od świeżej żywności. Mowa tu o mrożonych warzywach i owocach. Zamrażanie bowiem, to jedyny proces technologiczny, który nie powoduje ubytku witamin czy składników mineralnych. Dodatkowo popularne "mrożonki" warzywne i owocowe to nic innego, jak te sezonowe, w pełni bogate we wszystkie cenne składniki, tyle, że utrwalone poprzez proces zamrożenia. Nie bójmy się zatem kupować mrożonych produktów, zwłaszcza zimą, kiedy to dostępność do świeżych warzyw i owoców jest znacznie ograniczona, a te występujące na rynku są przesycone szkodliwymi związkami chemicznymi.
OSTATNIO NA FORUM
Blender kielichowy jaki powinnam zakupić? »karpka Kieluchowy jest ogromny. Jeśli tylko dla koktajli, radziłabym blender do...
Czujnik parkowania »pady Czujnik mi nie działa. Jak sprawdzić, dlaczego? Nawet nie wiem, od czego...
LOSOWA DIETA
Dieta Michaela MontignacaZałożenia diety Montignaca: Według jej twórcy, lekarza Michaela Montignaca, tyjemy nie dlatego, że jemy zbyt dużo, lecz dlatego, że źle komponujemy jadłospis. Montignac uważa, że nie musimy liczyć kalorii czy przestrzegać wielkości porcji, a jedynie zwracać uwagę na zawartość węglowodanów w produktach. Na użytek tej teorii Montignac stworzył nowe pojęcie... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła