Dzisiaj jest: Czwartek, 05.12.2024 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Jagnięcina i baranina - czy warto je spożywać? Wartości odżywcze i właściwości zdrowotne 
Jagnięcina i baranina - czy warto je spożywać? Wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
18.11.2022

Powszechnie uważa się, że jagnięcina, a zwłaszcza baranina uchodzą za niezbyt smaczne mięso, odznaczające się nieprzyjemnym zapachem i sporą zawartością tłuszczu. To jednak złudne przekonanie. W istocie jagnięcina i baranina należycie przygotowane są



10 popularnych suplementów diety 
10 popularnych suplementów diety
29.11.2014

Suplementy diety wspomagające odchudzanie są od lat testowane przez naukowców. Jak do tej pory żadne tabletki nie umożliwiły spadku wagi bez jednoczesnego zmniejszenia podaży kalorii i zwiększenia aktywności fizycznej. Wśród suplementów diety można w



CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji 
CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji
11.04.2014

Sprzężony kwas linolowy zwany potocznie CLA jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest jednym z izomerów kwasu linolowego zawierającym dwa sprzężone wiązania podwójne. Znajduje się w pełnotłustym m



Masło kontra margaryna - co zdrowsze? 
Masło kontra margaryna - co zdrowsze?
09.02.2014

Spór toczy się od dawna. Masło czy margaryna? Zarówno jeden i drugi tłuszcz posiadają swoich zagorzałych zwolenników. Półki sklepowe pełne są smarowideł i trudno się w tym połapać, które wybrać, tym bardziej, że jesteśmy bombardowani reklamami. Specj