WYNIKI WYSZUKIWANIA
Kuchnia malezyjska to mieszanka kuchni trzech podstawowych grup etnicznych: indyjskiej, chińskiej i malajskiej. Mieszanka nie tylko składników, ale i technik kulinarnych. Dania podaje się zazwyczaj w towarzystwie ryżu bądź makaronu z dodatkiem popul
Curry to popularna, znana na całym świecie mieszanka aromatycznych przypraw, wywodząca się z kuchni indyjskiej. W jej skład wchodzą kurkuma, gałka muszkatołowa, kozieradka, cynamon, kmin rzymski, goździki, anyż, imbir, pieprz, czosnek, kardamon, gorc
Indie to państwo położone w Azji Południowej nad Oceanem Indyjski. Indie pod względem powierzchni zajmują siódme miejsce na świecie, natomiast pod względem ludności drugie miejsce. To kraj niezwykle barwny, pełen zapachów i różnorodnych kultur, relig
Gotowanie na co dzień, podobnie jak codzienne spożywanie dań w restauracji może zakończyć się przybraniem na wadze, chyba że spożywane dania są jednocześnie pożywne i dietetyczne. Dania dla dwojga powinny być nie tylko sycące, ale też łatwe i szybkie
W kuchni orientalnej nie brakuje pomysłów na jednogarnkowe dania, które są do tego bardzo zdrowe. Ich podstawą mogą być m.in. ryby, owoce morza i warzywa. Do dań jednogarnkowych są dodawane aromatyczne przyprawy, które poprawiają smak i zapach potraw
Przeciętny konsument zapytany o najbardziej ostry przysmak na świecie poda zapewne papryczkę chili. Niemniej poza tym piekielnie ostrym warzywem istnieje jeszcze kilka innych ciekawych specjałów pretendujących do tego miana. Kuchnie z wielu rejonów ś
Indyjska kuchnia jest aromatyczna, wyrazista i sprzyja zachowaniu smukłej sylwetki. Przyprawy stosowane do przyrządzania tradycyjnych potraw wspomagają trawienie i metabolizm. Trawienie jest złożonym procesem, który wymaga odpowiedniej zawartości enz