WYNIKI WYSZUKIWANIA

Herbata Pu-Erh to gatunek herbaty uprawiany w Chinach w prowincji Yunnan. Jest to w pełni fermentowana herbata, pochodząca z dwuliściennego gatunku rośliny należącego do rodziny Theaceae. Liście i pąki z szerokolistnej odmiany pochodzącej z regionu g

Polacy częściej sięgają po kawę niż po inne napoje, ale to nie znaczy, że nie doceniamy herbaty. Nie przebijemy co prawda Azjatów, dla których herbata stanowi główny napój, ale dzięki zainteresowaniu społeczeństwa coraz częściej możemy sięgać po różn

Walka o szczupłą sylwetkę z pewnością nie jest prosta. Każdy, kto postanawia zgubić zbędne kilogramy, musi liczyć się z tym, że czeka go ciężka praca, kulinarne wyrzeczenia oraz spora doza aktywności fizycznej, za którą to nie każdy przecież przepada

Aby walka ze zbędnymi kilogramami okazała się skuteczna, potrzebna jest odpowiednia dieta oraz włączenie do codziennej rutyny dodatkowej aktywności fizycznej. Niektóre odchudzające się osoby, chcąc zmaksymalizować efekty ich wysiłków, poddają się rów

Ziołowe napary spożywane systematycznie i właściwie przygotowane są skutecznym i tanim sposobem na poprawę stanu zdrowia, skóry, włosów i paznokci. Przedstawiamy działanie najbardziej popularnych naparów i sposób ich przyrządzenia. Napar jest formą p

Termogeneza jest procesem wytwarzania ciepła, podczas którego organizm spala kalorie, aby utrzymać odpowiednią temperaturę ciała. Należy do naturalnych przemian zachodzących w organizmie człowieka i zwierząt stałocieplnych. Jednym z jej rodzajów jest

Czerwona herbata, o czym mało kto wie, produkowana jest z dokładnie tej samej rośliny, z której wytwarza się herbatę czarną, czyli tą, którą popijamy w naszym kraju najczęściej. To, co te dwie odmiany różni, to stopień fermentacji, któremu są poddawa

Ojczyzną herbaty są Chiny, gdzie jest uprawiana od ponad pięciu tysięcy lat. Następnie zaczęli uprawiać herbatę Japończycy, Koreańczycy i ludy południowo - wschodniej Azji. Dopiero tysiąc lat temu udało się kupcom arabskim wywieść suszone listki herb