Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Metody obróbki cieplnej potraw 
Metody obróbki cieplnej potraw
05.09.2020

Obróbka cieplna potraw to jedna z form utrwalania żywności, która ma na celu zwiększenie jej bezpieczeństwa mikrobiologicznego oraz długości przydatności do spożycia. Jest również sposobem urozmaicania organoleptycznego żywności - jej smaku, zapachu



5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa 
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
29.08.2016

Chcesz przyrządzić zdrowe, mięsne danie? Nie musisz ograniczać się do gotowania i grillowania. Duszenie również należy do technik przyrządzania posiłków sprzyjających zachowaniu zdrowia. Duszenie wymaga użycia niewielkiej ilości oleju, choć i to nie



Techniki przyrządzania posiłków. Które są najzdrowsze? 
Techniki przyrządzania posiłków. Które są najzdrowsze?
13.09.2014

Obecnie są stosowane różne techniki przyrządzania potraw. Niektóre z nich przyczyniają się do nadwagi i mają niekorzystny wpływ na zdrowie, zaś inne wręcz przeciwnie. Sposób przygotowania posiłku ma znaczący wpływ na zdrowie. Od techniki przyrządzani