Dzisiaj jest: Piątek, 24.09.2021 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Miedź - funkcje, zapotrzebowanie i źródła 
Miedź - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
19.01.2021

Miedź stanowi jeden z głównych mikroelementów w ludzkim organizmie. Jej zawartość w organizmie szacuje się na ok. 1,4-2,1 mg na każdy kilogram masy ciała. Zlokalizowana jest w głównej mierze w mięśniach i kościach oraz w mniejszych ilościach w mózgu,



Antyoksydanty w żywności - czym są, wartości i tabele ORAC 
Antyoksydanty w żywności - czym są, wartości i tabele ORAC
27.01.2011

Antyoksydanty nazywane też przeciwutleniaczami albo antyutleniaczami to grupa związków chemicznych posiadających możliwość neutralizowania wolnych rodników tworzących się pod wpływem promieniowania ultrafioletowego, działania hormonów, zanieczyszczen