WYNIKI WYSZUKIWANIA
Żywność GMO jest przez niektórych wkładana między spiskowe teorie o kosmitach i masonach, ale prawda jest taka, że konsumenci (słusznie) obawiają się GMO, ponieważ nikt tak do końca nie wie, jak wpływa i jak będzie ona wpływać (w perspektywie spożywa
Etykietowanie środków spożywczych, czyli znakowanie żywności, jest przedmiotem Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 o przekazywaniu konsumentom informacji na temat żywności. Tytuł tego aktu uwydatnia znaczenie znakowania żywności z perspektywy ochrony pr
Współczesny rynek jest bogaty w produkty spożywcze o bardzo różnej wartości odżywczej, jakości i w różnej cenie. Do tego producenci na wiele sposobów zachęcają nas do zakupu określonego produktu. Jak zatem wybierać właściwie i świadomie? Podstawowym
Produkt żywnościowy, który wchodzi na rynek musi najpierw przejść pomyślnie pewną procedurę. Wynika to z potrzeby monitorowania produktów, w celu zachowania bezpieczeństwa żywności i żywienia. W polskim prawie obowiązują bardzo rygorystyczne warunki
Przed zakupem kolejnego produktu żywnościowego warto przeczytać etykietę, żeby nie kupować przysłowiowego kota w worku. Etykiety widoczne na produktach spożywczych zawierają ważne informacje o produkcie i pełnią pomocniczą rolę. Ułatwiają one konsume
Informacje umieszczane na opakowaniach żywności są przeznaczone dla nas, konsumentów i mają ułatwić nam dokonanie właściwego wyboru oraz zakupu produktu zgodnego z naszymi potrzebami. Jak wygląda portfel przeciętnego Polaka, każdy wie, więc nikogo ni