Dzisiaj jest: Niedziela, 08.09.2024 Imieniny: Marii i Adrianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Charakterystyka roślin strączkowych 
Charakterystyka roślin strączkowych
01.02.2021

Rośliny (warzywa) strączkowe to surowce roślinne, które stosowane są chętnie w gastronomii na całym świecie. Stanowią pożądany składnik dań obiadowych, sałatek oraz dań wegetariańskich i wegańskich. Strączkowe kupujemy jako świeże i jako suche ziarna



Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem 
46-60 minut 4 - 6 porcji

trudność

kaloryczność




Fasolka szparagowa - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Fasolka szparagowa - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
08.09.2015

Popularna w polskiej kuchni, szczególnie latem i jesienią, fasolka (fasola) szparagowa to jedna z odmian fasoli. Ta jednoroczna roślina strączkowa to niskokaloryczna kopalnia wartości odżywczych oraz smakowity składnik wielu różnorodnych dań. Występu