WYNIKI WYSZUKIWANIA

Coraz wyższe temperatury oraz trwający sezon wakacyjny zachęcają do tego by spędzać czas na świeżym powietrzu uprawiając sport lub odpoczywając na słońcu. To dzięki ekspozycji na promienie słoneczne zyskujemy piękną brązową opaleniznę, ale również wi

Masło kakaowe to tłuszcz otrzymywany z dojrzałych ziaren kakaowca właściwego (Theobroma cacao L.). Jest to drzewo, które pochodzi z tropikalnych, wilgotnych terenów Ameryki Południowej i Środkowej. Obecnie jego największe uprawy spotyka się w Afryce.

Masło shea (masło karite) to olej roślinny, który uzyskiwany jest z nasion owoców masłosza Parka (Vitellaria paradoxa). Drzewo to naturalnie występuje w zachodniej i środkowej części Afryki. Może osiągać wysokość 15 metrów i owocuje raz w roku, wydaj

Olej kokosowy jest produktem o szerokim zastosowaniu. Poniżej przedstawiamy kilkanaście powodów, dla których warto mieć go w kuchni. Olej kokosowy jest lekkostrawnym tłuszczem o wyjątkowych właściwościach. Przyczynia się do przyspieszenia przemiany m