WYNIKI WYSZUKIWANIA

Wątroba jako jeden z najważniejszych narządów organizmu człowieka. Do czynników zakłócających proces jego regeneracji należą czynniki toksyczne, wirusy, leki i alkohol oraz niewłaściwa dieta. Wątroba charakteryzuje się wyjątkowymi zdolnościami regene

Mylić się jest rzeczą ludzką - dotyczy to również lekarzy i dietetyków. W historii dziejów ludzkości wiele poglądów uznawanych przez środowiska dietetyczne i medyczne za prawdziwe ostatecznie okazało się kłamstwem. Wpływ cukru na organizm, różnice mi

Glutaminian sodu nie znajduje się w każdym produkcie spożywczym. Nie oznacza to, że producenci nie stosują jego substytutów - jednym z nich jest ekstrakt drożdżowy. Podobnie jak do glutaminianu sodu również do ekstraktu drożdżowego też warto podejść

Kiedy nie mamy czasu lub chęci na przygotowywanie potraw, sięgamy po gotowe produkty z supermarketów. Czasem wydaje nam się, że są zdrowe - wyglądają normalnie, "domowo". Niestety ich skład często świadczy o tym, że zawierają bardzo dużo szkodliwej d

Glutaminian sodu jest popularnym, jednakże kontrowersyjnym dodatkiem do żywności. Czy ma wpływ na zdrowie? Eksperci z całego świata biją na alarm i obwiniają go jako czynnik mający wpływ na otyłość, alergię i występowanie migreny. Glutaminian sodu je

Jednym ze sposobów na oszczędzanie czasu jest wykorzystywanie w kuchni kostek rosołowych. Jednakże, czy są one zdrowe? Czy dodawanie kostek do potraw może mieć jakieś przykre konsekwencje? A może nie mamy się czego obawiać? Cóż, by odpowiedzieć sobie

Zupki w proszku prezentowane są w reklamach jako idealny pomysł na szybki i sycący obiad. Dodatkowo kusi nas ich niska cena. Czy jednak powinno się je jadać? Zdania są podzielone. O tym, że sproszkowane zupki, które zalewa się wrzątkiem, są produktem