WYNIKI WYSZUKIWANIA
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty czerwono-czarną skórką, a wewnątrz przerośnięty niebieskawymi żyłkami pleśni, nadającymi mu ostrą, grzybowo-pikantn
Sery pleśniowe to produkty z "wyższej półki", ale nie każdy za nimi przepada. Co więcej, nie każdy może je jeść z uwagi na swoje zdrowie lub stan, o czym dalej. Jeżeli jednak nie należysz do tej grupy, poniższe pomysły na dania z dodatkiem serów pleś
Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu dań, ale także cenne źródło białka, w
Kuchnia: włoska
Dodany przez: katarzyna_fly
Sery pleśniowe to jedne z produktów uznawanych za eleganckie czy nawet ekskluzywne. Ich obecność na stole podczas uroczystej kolacji czy przyjęcia, z pewnością, na każdym z gości zrobi dobre wrażenie. Jeśli do tego odpowiednio dobierzemy do serwowany