WYNIKI WYSZUKIWANIA

Obróbka cieplna potraw to jedna z form utrwalania żywności, która ma na celu zwiększenie jej bezpieczeństwa mikrobiologicznego oraz długości przydatności do spożycia. Jest również sposobem urozmaicania organoleptycznego żywności - jej smaku, zapachu

Dobrze zbilansowana, zdrowa dieta zakłada nie tylko odpowiedni wybór produktów, które znajdą się w naszym codziennym menu, ale też i ich prawidłową obróbkę. Nie chodzi tu jednak tylko o to, aby nie smażyć potraw w głębokim tłuszczu czy nie dodawać do

Gotowanie na parze jakiś czas temu stało się bardzo modne. Jednakże, czy naprawdę warto rezygnować z tradycyjnego gotowania? Jeśli tak, to dlaczego? Na parze gotujemy przy wykorzystaniu specjalnie do tego przystosowanego sprzętu kuchennego, czyli par

Obecnie są stosowane różne techniki przyrządzania potraw. Niektóre z nich przyczyniają się do nadwagi i mają niekorzystny wpływ na zdrowie, zaś inne wręcz przeciwnie. Sposób przygotowania posiłku ma znaczący wpływ na zdrowie. Od techniki przyrządzani