WYNIKI WYSZUKIWANIA

Obróbka cieplna potraw to jedna z form utrwalania żywności, która ma na celu zwiększenie jej bezpieczeństwa mikrobiologicznego oraz długości przydatności do spożycia. Jest również sposobem urozmaicania organoleptycznego żywności - jej smaku, zapachu

Producenci sprzętu kuchennego prześcigają się we wprowadzaniu na rynek nowoczesnych technologii. Jako przykład można wskazać na urządzenia, które pozwalają na smażenie potraw na niewielkiej ilości tłuszczu, albo całkowicie bez dodatku tłuszczów. Najn

Maj i czerwiec to miesiące, w których rozpoczynamy sezon na grillowanie. Przez cały okres letni i wakacyjny spędzamy weekendy w ogródkach, na działkach czy balkonach przygotowując aromatyczne mięso czy warzywa z grilla. Każdy z nas zna chyba zapach i

Nadmorskie kurorty pachną słodkimi goframi, smażoną rybą z frytkami i zapiekankami. To jedne z głównych grzechów kulinarnych, jakie popełniamy podczas urlopu. Całkiem słusznie mówi się, że w górach można jeść wszystko, kiedy wypoczynek jest aktywny i

Ciepłe dni i wakacje mogą oznaczać tylko jedno: sezon grillowy w pełni. Jeśli masz dość kiełbas, różnych podejrzanych "wynalazków" mięsnych i niezdrowych sosów, boisz się, że przed wakacjami znowu będziesz mieć problem z założeniem stroju kąpielowego

Ciężko jest znaleźć osobę, która otwarcie przyznałaby, że nie lubi grillować. Choć grill i wszystko co z nim związane zawitał do Polski dopiero w latach 90., zdążył już zdobyć sobie rzeszę wiernych fanów. Gotowanie na świeżym powietrzu jest znacznie